Geri mi Dönüyor? - Son Dakika
Güncel

Geri mi Dönüyor?

Geri mi Dönüyor?

DP'de Gündem Tansu Çiller'in Kongrede Genel Başkanlığa Aday Olup Olmayacağı.

15.12.2010 16:02  Güncelleme: 16:45

9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evsahipliğinde dün yapılan üçlü görüşme ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un sözlerinin ardından gözler Tansu Çiller'in kongrede genel başkanlığa aday olup olmayacağına çevrildi. Kulislerde Demokrat Parti tabanı ve teşkilatlarından Çiller'in genel başkanlığı için yoğun talep geldiği konuşulurken, Çiller'in de bir süre önce eski bakan ve DYP milletvekili Hasan Ekinci aracılığıyla nabız tuttuğu ve "çağrıda bulunulursa partinin başına geçmeyi düşünebileceği" mesajı gönderdiği öğrenildi. Cindoruk'un 15-16 Ocak'ta yapılması planlanan kongre kararının alınacağı yarın ki GİK toplantısının ardından basın toplantısı yapacağı ve Çiller'e çağrıda bulunacağı kaydedildi.

9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve eski ANAP Genel Başkanı ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın katıldığı üçlü zirvenin ardından Cindoruk'un verdiği mesajlar DP'de Çiller'in döneceği beklentisini artırdı. Kulisleri hareketlendiren açıklamanın ardında, DP tabanı ve teşkilatlarından uzun süredir gelen Çiller'in genel başkanlığı konusundaki taleplerin etkili olduğu belirtildi. Cindoruk'un açıklamalarının ardından gözler Çiller'in vereceği karara çevrilirken, gerek parti yönetimi ve teşkilatlarında gerekse de DP tabanındaki ağırlıklı görüşün Çiller'in yapılacak kongrede genel başkanlığa aday olacağı yönünde olduğu dile getirildi. Parti yöneticileri de herkesin Çiller'in döneceği beklentisi içinde olduğunu belirterek "Taban teşkilatlar bunu çok istiyor. Üçlü zirveden de bu yönde karar çıktı. Sayın Çiller'in gelmemesi için hiçbir sebep kalmadı. Çiller'in dönme ihtimali bile partide ve tabanda teşkilatlarda olumlu hava yarattı. Son sözü Sayın Çiller söyleyecek" görüşünü dile getirdiler.

-ÇİLLER NABIZ TUTTU-

Çiller'in ise yaklaşık 10 gün önce eski bakan ve DYP milletvekili Hasan Ekinci aracılığıyla nabız tuttuğu kaydedildi. Çiller'in taban ve teşkilatlardan kendisine yönelik "partinin başına geçmesi'ne yönelik talepleri değerlendirdiği ancak bu konuda çağrı olması durumunda genel başkanlığa aday olabileceği mesajını da Ekinci aracılığıyla Cindoruk ve parti yönetimine ilettiği öğrenildi.

-CİNDORUK YARIN AÇIKLAMA YAPACAK-

Cindoruk'un dün üçlü zirvenin ardından yaptığı açıklamaların yanı sıra yarın 15-16 Ocak'ta yapılması planlanan kongre kararını almak üzere toplanacak Genel İdare Kurulu toplantısının ardından Çiller'e çağrıda bulunabileceği belirtildi.

-"MİLLET GEL DİYORSA GELMELİ"-

Eski DYP'li Turhan Güven ise, Cindoruk'un yaptığı açıklamaları ANKA'ya değerlendirdi. Önemli olanın samimiyet olduğunu belirten Güven, "Önemli olan samimiyet ancak milletin arzusuna da kimse karşı gelmemeli. Tansu Hanım'ın buna uygun hareket edeceğine inanıyoruz. Bu, Fatih Sultan Mehmet'in babasına yazdığı mektuba benziyor. Taban, millet, gel diyorsa Tansu Hanım gelmelidir. Görüşümüz geleceği yönündedir" dedi.(ANKA)

EG/ÖMR

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Geri mi Dönüyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement