Gençlerin Gelişimine Katkı - Son Dakika
Güncel

Gençlerin Gelişimine Katkı

Gençlerin Gelişimine Katkı

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, '´Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı.

31.10.2011 09:25

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, '2011 Avrupa Gönüllülük Yılı' kapsamında hayata geçirilen '´Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı.

Türk Ulusal Ajansı, Türkiye'de gönüllülük değerlerini yükseltmek amacıyla '2011 Avrupa Gönüllülük Yılı' kapsamında 'Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi'ni hayata geçirdi. Projenin İstanbul'daki tanıtım toplantısına, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve gençlik alanında çalışan STK'ların temsilcileri katıldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katıldığı proje tanıtım toplantısına, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, Gençlik Meclisi Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Temsilcisi Seyhan Merkit, Gençlik Meclisi Sorumlusu Murat Başlar, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği ve Tanıtım Gönüllüleri Derneği üyeleri katıldı.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında Türkiye´de ve Bursa´da pek çok gencin, gençlik değişimleri, eğitim-seminer programları ve gönüllü hizmetten yararlandığını ifade etti. Hacıoğlu, "18–30 yaş aralığındaki tüm gençleri kapsayan program, gençlerin kişisel gelişimleri, öz güvenlerinin arttırılması ve farklı kültürlerden gelen gençlerin kaynaşmalarını sağlamak amacıyla pek çok projeye destek vermiştir.

Bursa Kent Konseyi de Gençlik Meclisi ile birlikte gençlerin gelişimlerine destek vermek amacıyla Eurodesk Yerel Temas Noktası olarak bilgilendirmelerimize devam ediyoruz. Proje üretmek isteyen gençlere destek veriyoruz. Bursa´da bulunan gençlik sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte eğitimler, deneyim paylaşım toplantıları ve okullarda bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızı yeni dönemde arttırarak devam ettireceğiz."

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Temsilcisi Seyhan Merkit ise, AB Gençlik Programları kapsamında birçok proje gerçekleştirdiklerini vurguladı. Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu olarak gençlerin yurtdışı fırsatlarından haberdar edilmesi ve bu fırsatlardan yararlandırmalarında destek olmayı hedeflediklerini söyleyen Merkit, "Ayrıca uluslararası projeler üretmeyi veya bu projelere katılım sağlamayı amaçlıyoruz.

Kuruluşumuzdan bu yana birçok Bursalı genç arkadaşlarımızı AB Gençlik Programları sayesinde yurtdışında gerçekleştirilen projelere gönderdik. Aynı şekilde birçok yabancı misafiri ise bizim ev sahipliğimizde gerçekleşen projelerde ağırladık. Bu çalışmalar sayesinde kültürlerarası diyalogun daha fazla gelişeceğine ve ön yargıların kırılacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençlerin Gelişimine Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement