Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa: "Bu Sefer Aynı Hataları Yapmayacağım" - Son Dakika
Güncel

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa: "Bu Sefer Aynı Hataları Yapmayacağım"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa: "Bu Sefer Aynı Hataları Yapmayacağım"

Yeni sezon hazırlıklarını Ankara'da sürdüren Gençlerbirliği'nde Teknik direktör Fuat Çapa, mutlaka bir forvet oyuncusu alacaklarını ve mevcut kadro ile hedeflerinin de ötesine geçebileceklerini söyledi.

07.07.2011 13:11

Yeni sezon hazırlıklarını Ankara'da sürdüren Gençlerbirliği'nde Teknik direktör Fuat Çapa, mutlaka bir forvet oyuncusu alacaklarını ve mevcut kadro ile hedeflerinin de ötesine geçebileceklerini söyledi.

Gençlerbirliği teknik heyeti ile Ankara spor basını, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde çift kale maç yaptı. Teknik direktör Fuat Çapa önderliğindeki teknik heyetin 8-5'lik üstünlüğüyle sona eren maçın akabinde ise birlikte yemek yenildi. Yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fuat Çapa, yeni sezona dair açıklamalarda bulundu.

"EN GEÇ YURTDIŞI KAMPIMIZA FORVET OYUNCUSUNU YETİŞTİRECEĞİZ"

İlk etap kamp çalışmasını Ankara'da yaptıklarını hatırlatan Çapa, Pazar gününden itibaren 9 günlük Dorukkaya kampına başlayacaklarını hatırlatarak, "Orada 2 tane hazırlık maçı yaptıktan sonra yurtdışı kampımıza gideceğiz. Orada da 4 tane ciddi hazırlık maçımız olacak. Mevcut kadromuz ile maksimum başarıyı yakalamaya çalışacağız. Bu sezon Mustafa Pektemek, Orhan Şam, Jedinak ve Serdar Kulbilge aramızdan ayrıldı. Bunların yerini mevcut kadrodan doldurmak mümkün değil. Giden 4 futbolcunun attığı toplam gol sayısı 17. Gençlerbirliği'nin geçtiğimiz sezon attığı gol sayısı yanlış hatırlamıyorsam 40. Mustafa Pektemek'in oynamadığı zamanlarda Gençlerbirliği sadece bir maçta mağlup olmuş, diğer maçlardan puan çıkartmış. Mustafa'nın tekrar takıma dahil olmasının ardından yeniden bir çıkış yakalanmış. Mevcut kadroda Mustafa'nın yerini doldurabilecek bir arkadaşımız yok. Onun gibi bize maçı kazandırabilecek bir futbolcu arıyoruz. Profili kafamızda belirledik. Club Brugge'den görüştüğümüz birisi vardı. Bizden kaynaklanan sebeplerden dolayı futbolcu Almanya'nın Kaiserslautern takımını tercih etti. Biz ikinci alternatifimizle görüşüyoruz. Dorukkaya, olmazsa yurtdışı kampımıza muhakkak yetişecek. Mevcut kadro ile giden futbolcuların bazılarının yerini doldurabileceğimize inanıyorum. Ama oynayacağımız hazırlık maçları bize ayna olacak. Bu kadronun hedeflerimiz için yeterli olup olmayacağını gösterecek. Bu doğrultuda transfer yapacağız. " ifadelerini kullandı.

"BU SEFER AYNI HATALARI YAPMAYACAĞIM"

Gençlerbirliği'ne ikinci sefer geldiğini ve bu sefer aynı hataları yapmayacağını dile getiren teknik direktör Çapa, Beştepe'de geçirdiği ilk dönemi kendisi için talihsiz bir zaman dilimi olarak nitelendirdi. Hızlı verilen kararların çok fazla sağlıklı olmadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Benim dönüşüm, Türkiye'de ki gerçekleri bana yaşattı. İkinci sefer aynı hataları yapmamam gerekiyordu. Kendi teknik heyetimle geldim. Birbirimizin yüzüne bakmadan ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Gençlerbirliği'nin şu anda ki oyuncu yapısı bize çok uygun. Yaş ortalaması genç, ne istediğini bilen futbolcularımız var. 4 büyük takımlara hep Gençlerbirliği'nde giden oyuncular var. Gençleri Türk futboluna kazandırmak ve ayrıcalıklı olmak istiyoruz. Hedefi ilk 10 olarak belirlesekte ligin sizi nereye götüreceği belli olmaz. Hayal insanları oyalar ama gerçekler insanları bozguna uğratmaz. İkinci devreye rahat bir şekilde girmek istiyoruz. Gençlerbirliği'nin az bir taraftarı olduğu söylense de bizim taraftarımız çok ayrı. Verdikleri destek ve protesto şekilleriyle çok farklılar. Onların da en doğal hakları sahada başarı görmek. Mevcut kadromuz bu anlattıklarıma uygun profilde. Bu sezon birlik ve beraberlik olacağını, bunun sonuçlara yansıyacağını ve taraftarlarımızın da mutlu olacağını düşünüyorum. " değerlendirmelerinde bulundu.

Özel sebepleri nedeniyle Fuat Çapa'nın ekibinden ayrılan kaleci antrenörü Hasan Terzi'nin yerine göreve gelen ve daha öncesinde de başkent temsilcisinde çalışan Levent Zorluer ise, "Bu ekibin içerisinde olmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah çok başarılı bir sezon geçiririz. Hem camiamıza hem de taraftarlara iyi bir Gençlerbirliği izlettiririz. " diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa: 'Bu Sefer Aynı Hataları Yapmayacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement