Gençler Bilişim ile Doğaya Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Gençler Bilişim ile Doğaya Sahip Çıkıyor

Gençler Bilişim ile Doğaya Sahip Çıkıyor

Bilişim ile yeşil çevre için 81 ilden temsilciler Hakkari'de buluştu.

25.04.2012 10:59

Âti Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Hakkari Valiliği, Hakkari İl Özel İdaresi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğinde düzenlenen 'BİLİŞİMDE YEŞİL ZİRVE' Sempozyumu 21-24 Nisan 2012 tarihleri arasında Hakkari'de 81 ilden gelen gençlerin katılımı ile sonra erdi. Zirvenin sonunda katılımcılar Türkiye'nin yeşil bilişim politikalarına yön verecek çıkarımlarda bulundu.

Hakkari, Türkiye'deki çevre sorununu azaltmaya yönelik olarak düzenlenen 'Bilişimde Yeşil Çevre' sempozyumuna 21-24 Nisan 2012 tarihleri arasında ev sahipliği yaptı. Âti Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Hakkari Valiliği, Hakkari İl Özel İdaresi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğinde düzenlenen ve tüm Türkiye'den gençlerin katıldığı sempozyumda bilişimin gücü ile çevrenin nasıl daha iyi korunabileceği ve yeşil bilişim politikalarının neler olması gerektiği görüşüldü.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ati Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı İdris Ağacanoğlu, "Hakkari'de gerçekleştirilen ilk Türkiye düzeyli toplantı olma özelliğini taşıyan zirvede, çevre konusunda atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Zirvenin sonrasında ise Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak "Yeşil Bilişim' konulu gençlik çalışmaları gerçekleştireceğiz. Microsoft Türkiye'ye de akademiye yaptığı gerek yazılım bağışı gerek içerik katkısından dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.

Hakkari Valisi Muammer Türker ise, Türkiye'nin farklı illerinden gençleri bir araya getirenlere teşekkür ettiğini belirtti. Türker, "Hakkari'nin ve Türkiye'nin nüfus yapısına bakarsak bu bize nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda fikir veriyor. Türkiye'de yaş ortalaması 28,5 civarında. Hakkari' deki yaş ortalaması 19,5 civarındadır. Bu ne demek, genç bir nüfusumuz var. Eğitim sektörüne ciddi şekilde ihtiyaç duyan, devletin, sivil toplumun ve aileler tarafından daha fazla desteğe ihtiyaç duyan genç bir potansiyele sahibiz" dedi.

Hakkari'de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Microsoft Türkiye Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem ERKUL, "Hakkari'de Türkiye'nin 81 ilinden gelen gençlerin Yeşil Bilişim Zirvesi ile çevreci bilişim politikasına dikkat çekmeleri çok önemli. Bilişim sağladığı faydalar konusunda giderek daha fazla bilinçleniyoruz, önemli olan bu aksiyonları alarak hızla hareket edebilmek. Microsoft Türkiye olarak gençlerimizin yaratıcılığına, yenilikçi tutumlarına inancımız sonsuz. Türkiye'nin her bölgesinde bilişim gücü ile yeni ve önde olabilmek için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hakkari'deki Bilişim Akademiz de aslında bunun en güzel örneği. Önemli olan daha fazla genci bilişim okur yazarı yaparak, onların vizyonunu genişletmek ve fikirlerine saygı duymak" dedi.

Oldukça yoğun geçen programda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Politika ve Strateji Geliştirme Dairesi Yetkilisi Kader TUĞAN, iklim değişikliği ve küresel ısınma hakkında önemli bilgiler verdi. Türkiye'de elektronik geri dönüşüm sisteminin oluşturulmasıyla ilgili olarak bakanlık bazında çalışmaların yapıldığını paylaştı. Gençler tarafından sorulan soruları cevaplayan Kader Tuğan zirveden çıkacak sonuçların bakanlık tarafından dikkate alınacağını özellikle belirtti.

Bilgi iletişim ve teknolojilerinin etkin kullanımı ile ilgili düzenlenen panelde konuşan Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai HAZIR, Hakkari'ye 5 defa gelmenin gururunu taşıdığını ve 81 ilden gelen genç katılımcıların karşısında oturmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti. Teknolojinin etkin ve kendimize fayda sağlayıcı olarak kullanımı durumunda bilişim zararlarının en aza indirgenebileceğini ve yeşil bilişim politikalarına zirve sonunda çıkartılacak sonuç bildirgesi ile yön verileceğini açıkladı.

T.C. Kalkınma Bak. Bilgi Top. Daire Başkanı Emin Sadık AYDIN ise katılımcılara kamu politikalarını izlemeleri gerektiğini söyledi. Kamu, kurum ve kuruluşlarında hazırlanan raporların önemli olduğunu belirten Aydın, Fatih projesi kapsamında Anadolu'nun en ücra köşesine bile fiber optik ile internetin gideceğini, burada projenin içeriği ile ilgilenilmesinin ne kadar önemli olduğuna değindi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler Bilişim ile Doğaya Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement