Gemiden Kurtarılan Manrico Giampedroni "36 Saat Kabus Yaşadım" - Son Dakika
Güncel

Gemiden Kurtarılan Manrico Giampedroni "36 Saat Kabus Yaşadım"

Gemiden Kurtarılan Manrico Giampedroni "36 Saat Kabus Yaşadım"

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarında önceki gece karaya oturan 'Costa Concordia' adlı cruise gemisinden son kurtarılan geminin otel bölümü sorunlusu 57 yaşındaki Manrico Giampedroni, "36 saat kabus yaşadım ama umudumu"...

15.01.2012 18:06

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarında önceki gece karaya oturan 'Costa Concordia' adlı cruise gemisinden son kurtarılan geminin otel bölümü sorunlusu 57 yaşındaki Manrico Giampedroni, "36 saat kabus yaşadım ama umudumu kaybetmedim" dedi.

Saatlerce süren operasyonun ardından kurtarılan ve helikopterle Grossetto Hastanesi'ne götürülen Giampedroni'nin bir bacağında kırıklar olduğu belirlendi ve tedavi altına alındı. İşçi olarak kariyerine başladığı Costa Crociere firmasında 39 yıldır çalışan ve Otel Direktörlüğü'ne kadar yükselen Giampedroni'nin, bulunduğu bölgedeki yolcuların tahliyesini yönettikten sonra, kalan yolcu olup olmadığını kontrol ederken düştüğü, bacağını kırdığı, bu nedenle de hareket edemediği açıklandı. Ailesiyle telefonda konuşan Giampedroni'nin, "36 saat kabus yaşadım ama umudumu kaybetmedim" dediği öğrenildi.

FİRMA AĞIR TAZMİNATLA KARŞI KARŞIYA

Gemiden sağ kurtulan yolcuların açıklamalarında, tahliye operasyonunda gemi personelinin hatalı ve sorumsuz davrandığı yönünde birleşmesi, İtalya Tüketiciyi Koruma Derneği Codacons'u da harekete geçirdi. Derneğin resmi internet sitesine bir form eklenerek, gemi yolcularının bu formu doldurup Costa Crociere firması aleyhine açılması planlanan toplu tazminat davasına katılmaları derneğe kendilerini temsil hakkı vermeleri istendi. Bunun yanında dernek, "Büyük kazanın ardından ortaya çıkan kazazede açıklamalarına göre firmanın geç ve kötü acil durum yönetiminde bulunduğu gözönüne alınıp, kesinlikle bu firmanın deniz üzerindeki faaliyeti tamamen engellenmeli" ifadesinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gemiden Kurtarılan Manrico Giampedroni '36 Saat Kabus Yaşadım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement