Gemi Kazasından İzmirli Genç de Sağ Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Gemi Kazasından İzmirli Genç de Sağ Kurtuldu

Gemi Kazasından İzmirli Genç de Sağ Kurtuldu

İtalya'nın Toskana Bölgesi, Giglio Adası açıklarında karaya oturduktan sonra yan yatan 'Costa Concordia' adlı kruvaziyeren kurtulan Türkler arasında bulanan İzmirli Efe Zenginobuz'un da olduğu ortaya çıktı.

15.01.2012 16:15

İtalya'nın Toskana Bölgesi, Giglio Adası açıklarında karaya oturduktan sonra yan yatan 'Costa Concordia' adlı kruvaziyeren kurtulan Türkler arasında bulanan İzmirli Efe Zenginobuz'un da olduğu ortaya çıktı. 3 yıl önce evlenerek Avusturya'ya yerleşen Zenginobuz, kazanın ardından bir grup yolcuyla çıktıkları adadan babası Hikmet Zenginobuz ve annesi Asuman Zinginobuz'u arayarak durumu hakkında bilgi verdi. Emekli öğretmen Asuman Zenginobuz, "Sabaha karşı bizi aradı ve kaza yaptıklarını söyledi. Oğlum, işleri nedeniyle eşi katılamayınca geziye tek başına gitmişti" dedi.

Geçen cuma günü saat 20.00 sıralarında Civita Vecchia Limanı'ndan 3 bin 216 yolcusu ve 1013 mürettebatıyla hareket eden 'Costa Concordia' gemisi, Giglio Adası açıklarında karaya oturup yan yattı. Ölenlerin ve kayıp olanların bulunduğu gemiden kurtulanlar arasında 9 Türkün olduğu açıklandı. Gemideki Türkler arasında, adı daha önce açıklananlar arasında yer almayan, ailesi İzmir'de yaşayan 30 yaşındaki Efe Zenginobuz da olduğu ortaya çıktı. Gemideki yolcu listesinde adı olduğu belirtilen diğer kişinin, Zenginobuz'un Bosna Hersekli eşi Amela Zenginobuz olduğu, ancak kendisinin gemiye binmediği öğrenildi.

Üniversiteyi bitirmesinin ardından Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sertifikalı turist rehberliği yaptığı sırada tanıştığı Amela ile evlenerek 3 yıl önce Avusturya'nın başkenti Viyana'ya yerleşen Efe Zenginobuz'un eşiyle birlikte tura katılmayı planladığı, ancak işleri çıkınca genç kadının katılamadığı belirtildi. Tura tek başına çıkan Efe Zenginobuz, kazanın hemen ardından bir grup yolcuyla Giglio Adası'na ulaştıktan sonra kendi imkanlarıyla İzmir'de oturan babası Hikmet Zenginobuz ve annesi Asuman Zinginobuz'u arayıp bilgi verdi.

Kazadan yaklaşık 10 saat sonra, sabaha karşı saat 06.00 sıralarında ailesine ulaşan Efe Zenginobuz iyi olduğunu bildirip, gemi kazasıyla ilgili bilgi verdi. Oğlundan iyi haber aldıkları için çok sevindiklerini söyleyen emekli öğretmen Asuman Zengiobuz, "Sabaha karşı bizi aradı ve kaza yaptıklarını söyledi. Oğlum, eşinin işleri nedeniyle katılamayınca geziye tek başına gitmişti. En son Vatikan'dayken aramış ve gezilerinin çok güzel geçtiğini anlatmıştı. Büyük şansı varmış" dedi.

Emekli turizimci olan baba Hikmet Zenginobuz ise "Gemide bulunduğu bildirilen 9 Türk yolcunun kurtulduğu açıklanıyor ama oğlumun ismi hiçbir yerde yok. Yani oğlum kendi kurtulup da kendi imkanlarıyla bizlere ulaşmasa bizler hala büyük bir panikle oğlumuzu arayacaktık" diye konuştu. Hikmet Zenginobuz, oğlunun gemi kazasının ardından Viyana'ya eşinin yanına döndüğünü söyledi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gemi Kazasından İzmirli Genç de Sağ Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement