Gebze Kent Konseyi Kongre Yaptı - Son Dakika
Güncel

Gebze Kent Konseyi Kongre Yaptı

Gebze Kent Konseyi Kongre Yaptı

Köşker: Kent Konseyi'ni Önemsiyoruz

31.01.2011 20:12  Güncelleme: 20:14

Gebze Kent Konseyi'nin ikinci olağan genel kurulunda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kent Konseyi'nin çağdaş ve sürdürebilir Gebzelilik bilinci oluşturulması gibi önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekti

Atılan Her Adım Önemli

Gebze Kent Konseyi'nin 2. Olağan genel kurulu önceki gün Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Tüzük değişikliğinin gerçekleştirildiği kongrenin açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı İbrahim Güngör yaptı. Divanın oluşturulmasının ardından söz alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, toplumun her kesiminden temsilcinin Kent Konseyi'nde yer almasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Konseyin 7 aylık bir çalışma dönemini geride bıraktığını dile getiren Başkan Köşker, "Kimi çevrelerde 'Kent Konseyi ne yaptı?' şeklinde sorular dillendiriliyor. İlçemizden büyük birçok ilde dahi henüz Kent konseyleri kurulamadı. Gebze olarak bu önemli adımı ivedilikle attık. Kent Konseyi çok şey yaptı. Konseyin kurulması dahi, atılmış önemli bir adımdır. Doğmayan çocuğun sevinci olmaz. Atılan bu adımla konseyi tanıdı, tanımaya da devam ediyor" şeklinde konuştu.

Geleceğe Işık Tutacak

Gebze Kent Konseyi'nin üstlendiği misyon hakkında da bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Sürdürülebilir bir çağdaş kent konumuna kavuşmasına katkı sağlamak gibi bir misyonu olan Kent Konseyi'ni önemsiyoruz. Gebzelilik bilincinin oluşturulması gibi bir diğer misyonu olan, halkın sesi Kent Konseyi'nin platformlarına zamanla katılım arttıkça iletişim de artacaktır. Devir iletişim devri.

İletişimin olmadığı yerde gelişim olmaz. Her günümüz aynıysa geleceğe ışık tutamayız. Çözümü buralarda, bu platformlarda arayacağız. Kent Konseyi gibi platformlara katılım göstererek çözüm arayacağız. Kent Konseyi yöneticilerine üstlendikleri bu zor ve meşakkatli görevde başarılar dilerim. Kent Konseyi'ne desteğimiz artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Gebze Türkiye'nin Özeti

Başkan Köşker'in ardından kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, sosyo-ekonomik yönden Türkiye'nin özeti olan Gebze'de Kent Konseyi'nin ilçenin mevcut sorunlarının tespiti ve bu sorunlara ilişkin ilçe dinamiklerinin temsilcilerinin ortak fikriyle çözüm önerileri üretmek gibi önemli misyonu olduğuna dikkat çekti. Konuşmaların ardından Gebze Kent Konseyi Genel Sekreteri Esat Ural tarafından, konseyin işleyişi ve görev dağılımı hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gebze Kent Konseyi Kongre Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement