Gebze´Deki Sel Kurbanı Doğan Çifti Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Gebze´Deki Sel Kurbanı Doğan Çifti Toprağa Verildi

Gebze´Deki Sel Kurbanı Doğan Çifti Toprağa Verildi

Kocaeli'nin Gebze, Çayırova ve Darıca İlçelerinde 23 Haziran Gecesi Saat 23.00 Sıralarında Başlayan ve Yaklaşık 2,5 Saat Süren Şiddetli Yağışın Ardından Gelen Sele Kapılarak Hayatını Kaybeden Esin Doğan ve Eşi Özgür Doğan Bugün Gözyaşları Arasında Topraga Verildi. İlçe Protokolunun da Katıldığı Cenaze Töreninde, Doğan Çiftinin Yakınları Baygınlık Geçirdi.

26.06.2010 19:09

Kocaeli'nin Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde 23 Haziran gecesi saat 23.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 2,5 saat süren şiddetli yağışın ardından gelen sele kapılarak hayatını kaybeden Esin Doğan ve eşi Özgür Doğan bugün gözyaşları arasında topraga verildi. İlçe protokolunun da katıldığı cenaze töreninde, Doğan çiftinin yakınları baygınlık geçirdi.

Sel sularının en fazla etkili olduğu ve 200 civarında aracın da mahsur kaldığı D-100 Karayolu'nun Bayramoğlu sapağında otomobilleri Sazlık Deresi'ne sürüklenen 28 yaşındaki kuaför Esin Doğan ile eşi 29 yaşındaki Özgür Doğan'ın cesetleri birer gün arayla bulunmuştu. Olay gecesi yaşanan kargaşa sırasında genç çiftin otomobillerinin dereye sürüklendiği farkedilyememiş, olay ertesi gün ilk cesedin bulunmasıyla ortaya çıkmıştı.

Henüz 8 aylık evli olan ve felaketin yaşandığı gece kuaför olan eşini birlikte hamburger yemek için çalıştığı kuaför dükkanından aldığı belirlenen Özgür Doğan'ın cesedi, 24 Haziran'da Darıca sahilindeki Arıtma tesislerinin yanında gövdesinin bir bölümü çamura saplanmış olarak bulunmuştu. Daha sonra kayıp olduğu anlaşılan eşi Esin Doğan'ın cesedi ise dün sabah saatlerinde İzmit Körfezi'nin Darıca İlçesi Dudayev Parkı açıklarında bulunmuş ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları tarafından alınarak sahile çıkarılmıştı.

Sel kurbanı Esin'in cenazesi önce Bağdat Caddesi'ndeki baba evine getirildi. Daha sonra buradan alınarak, eşi Özgür'ün cenazesinin bulunduğu Mustafapaşa Mahallesi'ndeki evin önüne getirilerek karı kocanın tabutları yanyana konuldu. Burada Elif ve Özgür'ün anne ve babaları, kardeşleri tabutlara kapanarak sinir krizleri geçirdi. Burada Esin'in ablası Ebru Karadağ sık baygınlık geçirdi.

Gebze'nin Güzeller Mahallesi'nde öğlen kılınan cenaze namazına ise Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile diğer ilçe protokolu, Doğan çiftinin yakınları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cenazeler daha sonra Akse Köyü'ne götürülerek buradaki köy mezarlığında toprağa verildi.

272 KONUT, 53 İŞYERİ HASAR GÖRDÜ

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada ile yaşanan sel felaketi sırasında Gebze ve Çayırova ilçelerinde kriz masası ilk tesbitlerine göre 272 konut ve 53 İş yeri hasar gördü. Konutu hasar gören ve mağdur olan vatandaşlara İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından ilk etapta 333bin 600 Lira para yardımında bulunuldu. Konutları kullanılmayacak durumda olan 3 aile de Çayırova Belediye Başkanlığı tarafından Belediyeye ait Çağdaş Kent Konutları'na yerleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gebze´Deki Sel Kurbanı Doğan Çifti Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement