Gaziosmanpaşa Ekmek İsrafına Karşı - Son Dakika
Güncel

Gaziosmanpaşa Ekmek İsrafına Karşı

Gaziosmanpaşa Ekmek İsrafına Karşı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca Türkiye'nin 81 ilinde uygulanmaya başlayan 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında 'Bayat Ekmekte Geri Dönüşüm Projesi'nin Gaziosmanpaşa'daki tanıtımı yapıldı.

13.06.2013 13:49

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca Türkiye'nin 81 ilinde uygulanmaya başlayan 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında 'Bayat Ekmekte Geri Dönüşüm Projesi'nin Gaziosmanpaşa'daki tanıtımı yapıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ile Gaziosmanpaşa İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla "Bayat Ekmek İsrafını Önleme" kampanyası düzenledi.

"Bayat Ekmek İsrafını Önleme" kampanyası kapsamında Gaziosmanpaşa Meydanı'nda kurulan stantlarda bayat ekmekten üretilen 30'dan fazla yiyecek sergilendi. Bayat ekmekten sağlanacak geri dönüşümle neler yapılabileceği anlatılırken, evde kısa sürede hazırlanabilecek yiyeceklerle bayat ekmek israfının önüne geçilebileceği aktarıldı.

SERDAR YAVUZ: "EKMEK BİZİM TOPLUMUMUZDAN KUTSALDIR"

Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Müdürlüğü Kafkas yöresi ekibinin gösterisiyle başlayan kampanyada konuşma yapan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, projenin başarılı olması ve toplumda farkındalık yaratmasını beklediklerini vurgulayarak, "Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez unsuru ekmek, verilen tüm öneme rağmen israf ediliyor. Ekmek bizim toplumumuzda kutsaldır.

Ayrıca israf edilmesi de dinimizce haramdır" dedi.

Kampanyaya "Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri" kitabıyla katılan Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşın ilgiyle incelediği kitapçıkta, ev için ekmek alırken nelere dikkat edilmesi ve ekmeğin evde nasıl saklanması gerektiği konularında bilgi verildi. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz ile Gaziosmanpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nuri Şahin'in de "Ekmek İsrafını Önleme" konusunda yazılarının bulunduğu kitapçıkta, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol'un da önemli açıklamaları yer aldı.

ERHAN EROL: "EKMEK İSRAF ETMEYEN BİR NESİL YETİŞTİRMELİYİZ"

Başkan Dr. Erhan Erol'un "Ekmek İsrafı" ile ilgili yazılı açıklamasında, "Tasarruf, toplumun temelini oluşturan aileden başlar. Özellikle de kadınlarımızın çocuklarımızın ve gençlerimizin ekmek israfına karşı daha duyarlı olmaları gerekmektedir. Ekmek israf etmeyen bir nesil yetiştirmeliyiz. Toplu tüketim yapılan kuruluşların yemekhanelerinde, ekmeğin ince dilimlenmiş olarak, paketli ekmeğin ise düşük gramajlı olarak sunulması, tam buğday ekmeği bulundurulmasının sağlanması ve tüketiminin yaygınlaştırılması da ekmek israfını önemli ölçüde önleyecektir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziosmanpaşa Ekmek İsrafına Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement