Gaziosmanpaşa'da Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Gaziosmanpaşa'da Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

Gaziosmanpaşa\'da Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

11.10.2013 18:21  Güncelleme: 16:25

Gaziosmanpaşa genelinde tek kurban satış yeri olan GOPAŞ'ın Yıldıztabya Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki satış ve kesim yeri, Kurban Bayramı süresince vatandaşlara hizmet verecek. Kurbanının kesilmesini bekleyen vatandaşlara bekleme alanlarında ücretsiz olarak çorba, çay, su, şeker ve çikolata ikram edilecek.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, "Vatandaşlarımızın bu Kurban Bayramı'nda da dini vecibelerini sağlıklı koşullarda, en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için kurban satış ve kesim yerlerimizi belirledik. Bu nedenle vatandaşlarımızın mutlaka belirlenen yerlerde kurbanlarını kesmelerini beklerken, tüm vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin yaklaşan mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bu bayramın evrensel barışa ve huzura vesile olmasını diliyorum" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvanları ultrasondan geçirecek. Gebe hayvanların yanlışlıkla kesimine mani olmak için yapılacak tetkikler sayesinde hayvanlarda rastlanılan birçok sağlık probleminin de önüne geçilebilecek.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hayvan Sağlığı Şefliği yetkilileri, yaklaşan Kurban Bayramı için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirterek, kesim yapacak kasap adaylarının eğitiminin yanı sıra satışa sunulacak hayvanların sıkı bir kontrolden geçirileceğine dikkat çekti. Yetkililer, "Hayvan sağlık kontrollerinde kullanılacak ultrason cihazı çok önemli bir işlevi yerine getirecek. Yeni tetkik yöntemi sayesinde gebe hayvanları seri bir şekilde saptayacağız" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezi ve Gaziosmanpaşa Müftülüğü ile birlikte Kurban Bayramı'nda kesim elemanı olarak görev almak ya da kendi kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlar için katılımı zorunlu "Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu" düzenledi. Kurban kesiminin eğitimli kişilerce gerçekleştirilmesi amacıyla 1-2 ve 3 Ekim tarihlerinde Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi, Tuna Eğitim ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen kurs sonrası katılımcılara kurs bitirme belgesi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziosmanpaşa'da Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement