Gazikent Üniversitesinde Deneme Sınavları - Son Dakika
Güncel

Gazikent Üniversitesinde Deneme Sınavları

Gazikent Üniversitesinde Deneme Sınavları

Lise öğrencilerinin gerçek sınav ortamına adapte olabilmeleri için üniversite imkânlarını kullandırmaya devam ediyor.

07.03.2012 11:06

Gazikent Üniversitesinde Deneme Sınavları Devam Ediyor

Gazikent Üniversitesi, lise öğrencilerinin gerçek sınav ortamına adapte olabilmeleri için üniversite imkânlarını kullandırmaya devam ediyor.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde üçüncüsü gerçekleşen deneme sınavının konukları, Mustafa Gürbüz Nejat Bayel Anadolu Lisesinden son sınıf öğrencileriydi. Bugün düzenlenen sınava 150 öğrenci katıldı. Deneme sınavına öğrenciler ile birlikte üniversitemize gelen okul öğretmenleri eşlik etti. Sınav sonuçları Gazikent Üniversitesi Web adresinden http://www.gazikent.edu.tr öğrencilere duyurulacaktır.

Deneme sınavı ile ilgili bir bilgi veren, Gazikent Üniversitesi Kurumsal İletişim Uzmanı Ertuğrul Hacıömer, deneme sınavı yaparken sınavın yapıldığı mekânın önemli olduğunu, fiziksel şartlar açısından gerçek sınav alanlarını çağrıştıracak yerlerde yapılması gerektiğini söyledi. Bu nedenle öğrencileri deneme sınavları için üniversiteye davet ederek fiziksel şartların sağlanmasına yardımcı olduklarını belirten Hacıömer, konu hakkında devamla şöyle dedi: Sınava giren öğrencileri, sınav sonunda üniversitemiz hakkında bilgilendiriyoruz. Üniversitemizin kampüs alanını gezdiriyor, üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler ile buluşturup onları gerçek sınav için motive etmek istiyoruz. Gaziantep'te faaliyetlerini sürdüren bir vakıf üniversitesi olarak, imkânlarımızı Gaziantepli öğrencilere sunmak ve onlara hizmet etme faaliyetlerimize devam etmek amacındayız.

Gazikent Üniversitesi yetkililerine, bu imkânı öğrencilerine sundukları için teşekkür eden Mustafa Gürbüz Nejat Bayel Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Akpınar da konu hakkında "öğrenciler açısından deneme sınavı sorularının çözümünün bitmesi, deneme sınavının bittiği anlamına gelmez. Öğrenciler deneme sınavından sonra mutlaka sorular ve verdikleri cevaplarla ilgili bir analiz çalışması yapmalıdır. Hangi sorulara yanlış cevap verdiklerini veya hangi konularda eksik kaldıklarını tespit etmelidirler. Yanlış yaptıkları konular üzerinden hemen bir çalışma planı yaparak eksiklilerini sınav zamanına kadar gidermelidirler" şeklinde görüş beyan etti.

Sınavın bitmesi ile öğrenciler Gazikent Üniversitesi kampüs alanını gezdiler. Gezi sırasında öğrencilere fakülte ve bölümleri, burs imkânları, Erasmus - Farabi programları hakkında bilgi verildi. Öğrenciler geziden sonra Gazikent Üniversitesi öğrencileri ile öğle yemeği yediler. Liseliler yemek esnasında üniversite öğrencilerinden, üniversite hayatı konusunda bilgiler aldılar.

Program sonunda lise öğrencilerine üniversiteyi tanıtıcı doküman ve broşürlerden oluşan hediyeler verildi. Lise öğrencileri, kendilerine bu imkânı sağlayan Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir'e ve program sırasında kendilerine yardımcı olan üniversite personeline teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gazikent Üniversitesinde Deneme Sınavları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement