Gaziantep Vahittin Bozgeyik Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Vahittin Bozgeyik Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gaziantep Vahittin Bozgeyik Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gaziantepli gazeteci şair Vahittin Bozgeyik adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen şiir yarışmasının 2016 ödül töreni Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleşti.

01.04.2016 16:28  Güncelleme: 16:51

Vahittin Bozgeyik şiir ödülleri sahiplerini buldu

Gaziantepli gazeteci şair Vahittin Bozgeyik adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen şiir yarışmasının 2016 ödül töreni Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleşti. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde dereceye giren eser sahiplerine ve jüri üyelerine ödülleri verildi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen ödül törenine, GGC Başkanı İbrahim Ay, yönetim kurulu üyeleri, gazete, televizyon ve ajans temsilcileri, Gaziantepli şair, yazarların yanı sıra merhum Bozgeyik'in ailesi katıldı. Törende konuşan GGC Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucuları arasında yer alan ve Gaziantep basınının duayenlerinden merhum Vahittin Bozgeyik'in isminin yaşatılması için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Rahmetli Bozgeyik gazeteci-yazarlığının yanı sıra insan olarak da örnek biriydi. Bugün burada kendisini 11. ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Bu yarışmanın bundan sonraki yıllarda da devam etmesi için Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu yarışmaya katılan değerli ağabeylerimi kutluyorum. Bu yarışmanın asıl amacı ödülden ziyade rahmetli Vahettin Bozgeyik isminin kendisine yakışır bir şekilde anılmasıydı. Bu yarışmada göz nuru eserler yarıştı, yarışmaya katılanlara ve emeği geçen jüri üyelerine yürekten teşekkür ediyoruz."

Aile adına söz alan Nurettin Bozgeyik ise, GGC'ye teşekkür ederek babasının arkadaşlarına ve dostlarına katılımlarından dolayı minnet duyduğunu belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz bu organizasyonu cemiyetimiz sahiplenmesi bizleri onurlandırdı. Başta cemiyet başkanımıza ve tüm gazeteci dostlarımıza yürekten teşekkür ediyor. İnşallah bu anma programını ileriki yıllarda da kapsamlı olarak devam ettireceğiz" dedi

Her yıl Bozgeyik şiir yarışması kapsamında Türk şiirine önemli katkılarda bulunan Gaziantepli şairlere onur ödülü veriliyor. Jüri üyeleri bu yıl onur ödülünü şair Hüseyin Toprak ile şair Tamer Abuşoğlu'na vermeyi kararlaştırdı. Ödül töreninde şair Hüseyin Toprak'a plaketini şairin kardeşi Karaca Bozgeyik verdi. Tamer Abuşoğlu'na ise ödülünü Süleyman Bozgeyik takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Vahittin Bozgeyik Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement