Gaziantep'te Sel Felaketi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Sel Felaketi

Gaziantep\'te Sel Felaketi

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'te sel sularına kapılan yolcu otobüsü hakkında açıklama yaptı.

25.10.2012 16:00  Güncelleme: 08:35

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep- Şanlıurfa D400 kara yolunda, bir yolcu otobüsü ve otomobilin sel sularına kapılması sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin cesedine ulaşıldığını hatırlatarak, "Daha sonra verilen bilgilerde otobüste olduğu bildirilen sonradan binmediği belirtilen iki vatandaşımızın aranmasından vazgeçildi" dedi.

Ata, gazetecilerin olaya ilişkin sorusu üzerine, sabaha karşı Nizip-Gaziantep arasındaki kara yolunda, talihsiz bir kaza yaşandığını söyledi. Bir yolcu otobüsünün ve 3 vatandaşın sel sularına kapıldığını ifade eden Ata, şöyle konuştu:

"İlk anlarımızda kayıp sayısı 5 tane olarak belirtilmişti. Arama ve kurtarma ekipleri, emniyet, jandarma, itfaiye, teşkilatımız... Ekiplerimizin yaptığı aramada, 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Daha sonra verilen bilgilerde otobüste olduğu bildirilen sonradan binmediği belirtilen 2 vatandaşımızın aranmasından vazgeçildi. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 3'ünün de cesetleri bulundu."

Vali Ata, olayda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Ata, olayın yaşandığı kara yolu güzergahında trafik akışının normale döndüğünü de kaydetti.

-Çalışmalar tamamlandı

AA muhabirinin telefonla görüştüğü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım da bölgede yaklaşık 12 saattir yürüttükleri çalışmaları tamamladıklarını ifade etti.

Yalım, Karayolları ekiplerinin yoldaki balçıkları temizlediğini, selin sürüklediği bir otomobili de kurtarma çalışması yapıldığını kaydetti.

Muhabir: Zerin Özdilek - Rauf Maltaş/ Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Sel Felaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement