Gaziantep'te, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Tepki - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Tepki

Gaziantep'te, sağlık çalışanlarına şiddete tepkiGAZİANTEP'te, Tabipler Odası üyeleri, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

16.03.2017 16:00

Gaziantep'te, sağlık çalışanlarına şiddete tepki

GAZİANTEP'te, Tabipler Odası üyeleri, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Gaziantep- Kilis Tabipler Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı. Hamza Ağca, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını ve sağlıkta şiddetin biran önce çözülmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sağlıkta şiddetin sona ermesi kamuoyunun takdirine ve ilgisine mazhar bir durumdur. Kamuoyu bu konuyu ne kadar önemserse bizler de daha rahat çalışırız ve hastalarımız ile daha rahat ilgilenebiliriz. Bu nedenle isteklerimiz ele alınmadan sağlıkta şiddetin çözülemeyeceğini biliyoruz. Sağlık hizmetlerinde piyasa yönelimli politikalar sağlık hizmeti sunan kurumları birer işletmeye dönüştürürken, sağlık hizmetinin içeriğinin ve niteliğinin zedelenmesine zemin hazırlıyor. Sağlık hizmetinin kalitesi yerine müşteri memnuniyetine yönelik hizmetler verilmeye başlanmıştır. Müşteri memnuniyetine yer veren bu politikalar sağlık kurumlarında sağlık çalışanlarına şiddetin artmasına neden oluyor. 14 Mart Tıp Haftası'nda sağlıkta şiddetin sona ermesini istiyoruz.

Gaziantep\'te, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement