Gaziantep'te Mısır Protestosu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Mısır Protestosu

Gaziantep\'te Mısır Protestosu

İkindi namazının ardından çeşitli STK'lara üye 100 kişilik kalabalık Kolejtepe Mahallesi'nde bulunan Yeşil Camii avlusunda toplandı.

28.07.2013 21:57

İkindi namazının ardından çeşitli STK'lara üye 100 kişilik kalabalık Kolejtepe Mahallesi'nde bulunan Yeşil Camii avlusunda toplandı. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan kalabalık sık sık slogan atarak Mısır'da yaşanan olayları protesto etti. Grup, Yeşil Camii'den tekbir ve sloganlar eşliğinde 500 metre uzaklıktaki Kırkayak Parkı'na yürüdü. Burada grup adına konuşan İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Mısır'da yaşanan olayların çok üzücü olduğunu ve Mısır halkının destansı bir sivil direniş ortaya koyduğunu söyledi.

Protesto yürüyüşüne katılan AK Parti Milletvekili Ali Şahin ise Ortadoğu'da 'Arap Baharı' ile başlayan özgürleşme hareketinin bazı çevrelerce geri çevrilmeye çalışıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Son dönemlerde Mısır'daki darbe süreci, Tunus ve Libya'daki suikast süreci, kimi çevrelerin Arap Baharı ile başlayan Ortadoğu'nun özgürleşme, demokratikleşme, hukuk ve insan haklarının gelişme sürecini, geriye çevirme süreci olarak öne çıkıyor. Dünyanın her noktasında insan hakları ve demokrasiyi savunan batının, özellikle Suriye ve Mısır'da akan Müslüman kanına kayıtsız kalmaları son derece manidardır. Batı bu noktada çifte standardını ve ikiyüzlülüğünü ortaya çıkarmıştır. Aslında bakarsınız son zamanlarda Suriye, Mısır, Tunus'ta yaşanan olaylar ve Somali'deki Türk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırı kimi çevrelerin güçlenen Türkiye'nin Ortadoğu'daki varlığından duyulan rahatsızlığın sonuçlarıdır. Ortadoğu'daki güçlü Türkiye batılılar için sömürü sürecinin sona ermesi anlamındadır. Şunu söyleyebilirim ki; Ortadoğu'da artık lambadaki cin uyanmıştır. Ortadoğu halkaları 100 yıldır batı tarafından maruz bırakıldıkları bitkisel hayattan uyanmıştır."

Konuşmaların ardından grup, Mısır'da hayatını kaybedenler için dua okuyarak olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Mısır Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement