Gaziantep’te Küçük Bir Japonya Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep’te Küçük Bir Japonya Kuruldu

Gaziantep’te Küçük Bir Japonya Kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "2010, Türkiye'de Japonya Yılı" Kapsamında Ev Sahipliği Yaptığı Masturi 2010 Gaziantep Etkinlikleri Görkemli Bir Festivale Dönüştü.

29.05.2010 15:52

Bayazhan'da düzenlenen açılış kokteyli ve Ünlü Minyatür Sanatçısı Günseli Kato'nun 'Doğu'dan Doğu'ya İpek Yolu Enstolasyonu' ve gösterisi Masturi 2010 Gaziantep'i görsel bir şölene dönüştürdü.

Matsuri 2010 etkinliklerinin en kapsamlısı olan Gaziantep festival programında, Tarihi Bayazhan'da Japon kültürüne ait tüm öğelerin bir araya geldiği gecede Geleneksel Koto Grubu dünyanın en merak edilen ülkelerinden Japonya'nın Koto adlı enstrümanının yer aldığı bir müzik dinletisi sundu.

Japon motofileri eşliğinde konuklara Suşi ikram eden Japon Suşi ustaları konuklara Japon Mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan Suşinin yapılışı hakkında çeşitli bilgiler verdiler.

Geleneksel Japon festival arabası Yamahoko'nun Kırkayak Parkında sergilenmesinin ardından, etkinliklerin ev sahibi olan minyatür sanatçısı Günseli Kato, Tarihi Bayazhan'da özel bir performans sergileyerek bu önemli etkinliği başlatma misyonunu üstlendi.

GAZİANTEP'TEN DÜNYA'YA BARIŞ VE DOSTLUK MESAJLARI

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu, Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Belediye Başkanları, Protokol ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Günseli Kato tarafından etkinliğe verdikleri destek ve misafirperverliklerinden dolayı Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Naksan'a, Royal Halıya ve Zirve Üniversitesine teşekkür belgeleri verildi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Bu sene Türkiye'de Japon Yılı. Bizim Japonlarla geçmişten gelen bir dostluğumuz, tarihi geçmişimiz, birlikteliğimiz var. Memleketlerimiz çok uzak olsa da biz Japonları çok seviyoruz. Günseli Hanıma aracılığı, elçiliği için teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimiz daim olsun" dedi.

27 Mayıs – 5 Haziran arasında Gaziantep'te küçük bir Japonya kuruldu diyen Başkan Güzelbey, "Her ne kadar birimiz Asya Kıtasının doğu ucunda, birimiz batı ucunda yer alsak da birbirine çok benzeyen iki toplum. Birbirine bu kadar benzeyen bu iki ülke arasında yani Türkiye ile Japonya arasında geleneksel bir dostluk vardır. Her ikisi de geleneksel unsurlarını hala yaşatan misafirperver toplumlardır.

Gaziantep'te böyle bir organizasyonun yapılması bizim için son derece önemli. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan, daima huzur, barış ve hoşgörünün hâkim olduğu, tarihi ve turistik değerleri ile turizm pastasından pay almaya çalışan bir şehir. Japon Yılı kapsamında etkinliklerin bir bölümünün Gaziantep'te yapılması bu açıdan önemlidir" dedi.

Ünlü Minyatür Sanatçısı Günseli Kato, "Sevgili Gazianteplilerin bu kadar ilgi göstereceğini tahmin etmiyordum, bizi onurlandırdınız, şereflendirdiniz" dedi.

SUŞİ KEBAP EL ELE, YEDİ DÜVELE….

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Kyoto Batı Asya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ünlü Osmanlı Tarihçisi ve Gastrolog Prof.Dr. Suzuki TADASHI Suşi ve Kebap yaptılar.

Prof.Dr. Suzuki TADASHI'nin hazırladığı Suşiyi tadan Başkan Güzelbey beğendiğini ama tercihinin kebaptan yana olduğunu söyledi. Başkan Güzelbey'in bizzat hazırladığı keme kebabı, patlıcan kebabı ve közde biber, domatesten tadan Tadashi, "İnsan daha kebap pişerken dumanından etkileniyor. Dumanı bile insanın iştahını açmaya yetiyor" dedi.

Başkan Güzelbey, "Matsuri 2010 Gaziantep" programında Japonya ile kurulan dostluk köprüsünün tüm dünya ülkelerine örnek olmasını istiyoruz. Barış ve dostluğun egemen olduğu dünya arzumuzdur. Bunun için, bu dostluğun örnek olması için bir slogan geliştirdik, "Suşi Kebap El Ele, Yedi Düvele" dedi.

Tarihi Bayazhan'da gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren etkinliklerde Japon konuklarla sohbet eden Gaziantepliler, Japon kültürü hakkında bilgi sahibi olmak için birbirleri ile yarıştılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep’te Küçük Bir Japonya Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement