GAZİANTEP'TE, ATIK YEMEKLER SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMAYA DÖNÜŞTÜRÜYOR - Son Dakika
Güncel

GAZİANTEP'TE, ATIK YEMEKLER SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMAYA DÖNÜŞTÜRÜYOR

GAZİANTEP'te Büyükşehir Belediyesi tarafından günlük toplanan 1 ton yemek atığı, tesiste kedi ve köpek mamasına dönüştürülerek, kentteki yaklaşık 4 bin sokak hayvanına ulaştırılıyor.

12.12.2022 17:09  Güncelleme: 17:17

GAZİANTEP'te Büyükşehir Belediyesi tarafından günlük toplanan 1 ton yemek atığı, tesiste kedi ve köpek mamasına dönüştürülerek, kentteki yaklaşık 4 bin sokak hayvanına ulaştırılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinde kurduğu mama üretim tesisi ile günlük 1 ton yemek atığını kedi ve köpeklerin yiyeceği hazır mamaya dönüştürüyor. Kamu kurumları ve restoranlardan toplanan yemek atıkları içerisine vitamin ve mineral içeren besinlerin de eklenerek işlenip paketlenmesinin ardından kent genelinde 200 noktadaki sokak hayvanlarına ulaştırılıyor. Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptıkları bu çalışma ile kent genelinde hem gıda israfını önlediklerini hem de sokak hayvanlarına gıda temini ettiklerini söyledi.

'PROTEİN DEĞERLERİ YÜKSEK MAMA ÜRETİYORUZ'

Özsöyler, günlük olarak toplanan 1 ton atık yemeğin gerekli işlemlerden geçirilerek steril bir ortamda mamaya dönüştürüldüğünü söyledi. Tesiste elde edilen mamaların yüksek oranda vitamin ve mineral içerdiğini söyleyen Özsöyler, "Kent genelinde 200 bölgede besleme noktalarımız bulunuyor. Yemek atıklarını özellikle toplayıp tesisimizde işleyerek mamaya dönüştürüyoruz. Tesisimizde günlük 1 ton atıktan elde ettiğimiz mamayı hem sokak hayvanlarımıza hem de hayvansever vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Protein değerleri içerisindeki mineraller, vitaminler dolayısıyla çok yüksek" diye konuştu.

'SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKARKEN İSRAFI DA ÖNLÜYORUZ'

Özsöyler, yaptıkları mama üretim çalışmasıyla hem sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını hem de israfı önlemeye çalıştıklarını anlatarak, "Biz bu uygulama ile hem israfı önlüyoruz hem de tüm sokak hayvanlarımıza destek çıkıyoruz. 9 ilçemizde 780 mahallemizde bulunan sokak hayvanlarına hizmet veriyoruz. Günlük üretimini yaptığımız 1 ton mamayı yaklaşık 4 bin sokak hayvanımıza ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP\'TE, ATIK YEMEKLER SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMAYA DÖNÜŞTÜRÜYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel GAZİANTEP'TE, ATIK YEMEKLER SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMAYA DÖNÜŞTÜRÜYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement