Gaziantep'te 118 Kişiye İzinsiz Havai Fişek Cezası - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 118 Kişiye İzinsiz Havai Fişek Cezası

Gaziantep\'te 118 Kişiye İzinsiz Havai Fişek Cezası

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kentte gürültü kirliliğini engellemeye yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında; zabıta ekipleri izinsiz havai fişek kullanan 118 kişiye idari para cezası kesti.

08.09.2014 13:57

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kentte gürültü kirliliğini engellemeye yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında; zabıta ekipleri izinsiz havai fişek kullanan 118 kişiye idari para cezası kesti.

Kentte inşaat çalışmalarından, trafikten, havai fişek kullanımından ve eğlence merkezlerinde kaynaklanan gürültü kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 8 aylık dönemde 750 işyerini denetledi. Zabıta ekipleri, 8 aylık süreçte izinsiz havai fişek kullandığı belirlenen 118 kişiye de 82 bin 600 lira idari para cezası kesti.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, vatandaşların huzurunun bozulmaması ve gürültü ile rahatsız edilmemesi amacıyla denetimlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi. Rutin denetimlerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirdiklerini ifade eden Yalım, "Denetimlerimizde mevzuata aykırı faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlara idari para cezası ile birlikte ruhsata aykırı faaliyetten men cezaları veriyoruz. 2014 yılı içerisinde yapılan 750 denetimde 118 kişiye izinsiz havai fişek kullandıkları için 82 bin 600 lira idari para cezası verildi. Denetimlerde kurallara aykırı hareket ettiği saptanan diğer kişi ve kuruluşlara ise 68 bin lira idari para cezası uygulandı" dedi.

İNŞAATLARDA BELİRLİ SAATLERDE ÇALIŞMA YAPILACAK

Gürültü kirliliğini önlemek adına işyeri denetiminin yanı sıra inşaat ve trafik denetimleri de gerçekleştirdiklerini belirten Yalım şöyle konuştu:

"Susturucu ve ses giderici diğer parçaları olmadan bir motorlu kara taşıtı ile trafiğe çıkılmasına izin verilmiyor. Motorlu taşıtların üzerinde veya içinde, korna veya ses çıkaran başka bir cihazın gereksiz yere kullanılmasına izin vermiyoruz. Konut bölgelerinde insanları çok rahatsız eden sokak düğünlerinin ve havai fişek kullanımını engelliyoruz. Konut alanları içerisinde her türlü inşaat faaliyetlerini akşam 19.00 sabah 07.00 saatleri arasında yasakladık. Yasağa uymayanlara 700 lira ile 21 bin 115 lira arasında ceza veriliyor." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 118 Kişiye İzinsiz Havai Fişek Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement