Gaziantep Rusya?da Gözaltına Alınan İşçiler, Gaziantep'te Gözyaşlarıyla Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Rusya?da Gözaltına Alınan İşçiler, Gaziantep'te Gözyaşlarıyla Karşılandı

Gaziantep Rusya?da Gözaltına Alınan İşçiler, Gaziantep\'te Gözyaşlarıyla Karşılandı

Rusya'nın Rostov kentinde gözaltına alınan ve bir kampta 15 gün tutulduktan sonra sınır dışı edilen Gaziantep merkezli Merinos Halı Fabrikası çalışanı 15 Türk personel uçakla Gaziantep'e geldi.

17.12.2015 15:23

Rusya'nın Rostov kentinde gözaltına alınan ve bir kampta 15 gün tutulduktan sonra sınır dışı edilen Gaziantep merkezli Merinos Halı Fabrikası çalışanı 15 Türk personel uçakla Gaziantep'e geldi. Yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan işçiler, kampa aç bırakıldıklarını söyledi. Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrasında, Rostov'da kurulu Merinos Halı Fabrikasına 15 gün önce Rus polisinin baskın düzenleyerek gözaltına aldığı Türk çalışanlar, sınırdışı işlemlerinin ardından havayoluyla Gaziantep'e geldi. Rostov'dan İstanbul'a, buradan da Gaziantep'e gelen fabrika çalışanlarını, havaalanında Merinos'un Rusya Genel Müdürü Erdoğan Şeker, diğer fabrika yetkilileri ile yakınları karşıladı. İşçiler havaalanında eş ve çocuklarına, yakınlarına sarılarak ağladı.

Türk işçiler, silahlı ve kar maskeli baskın düzenleyen polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra 2 metrekarelik 2 odada 15 kişi aç bırakıldıklarını söyledi. Türkiye'ye geldikleri için mutlu olduklarını vurgulayan işçiler, aileleriyle hasret gidereceklerini belirtti.

Sınırdışı edilen Türk işçiler, 5 yıl boyunca Rusya'ya giremeyecek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Rusya?da Gözaltına Alınan İşçiler, Gaziantep'te Gözyaşlarıyla Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement