Gaziantep Rektör Yılmaz: Girişimci Üniversiteyiz - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Rektör Yılmaz: Girişimci Üniversiteyiz

Gaziantep Rektör Yılmaz: Girişimci Üniversiteyiz

Rektör Yılmaz: Girişimci üniversiteyiz HASAN Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, üniversitelerinin genç olduğunu ve bazı bölümlerin vakıf üniversiteleri arasında birinci olduğunu söyledi.

22.01.2016 14:54

Rektör Yılmaz: Girişimci üniversiteyiz

HASAN Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, üniversitelerinin genç olduğunu ve bazı bölümlerin vakıf üniversiteleri arasında birinci olduğunu söyledi.

Hasan Kalyoncu Üniversite Rektörü Tamer Yılmaz, üniversite hakkında bilgi vermek için kampus içerisinde bulunan bir kafede basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Rektör Tamer Yılmaz, üniversitelerinin genç olduğunu ve 3'üncü nesil üniversiteler arasında önemli bir konumda olduğunu kaydetti. Üniversite öğrencilerini kentteki sanayicilerle buluşturmaya önem gösterdiklerini belirten Tamer Yılmaz, üniversiteye ait teknopark inşa edeceklerini söyledi. Üniversite hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları dedi:

'2008 yılında kurulduk. Kuruluşumuzdan geçen 8 yıl içerisinde oldukça büyük hamleler yaptığımızı düşünüyoruz. Bu hamleler içerisinde en önemli kavramı biz yenilikçi, girişimci ve proaktif çizgi çizdiğimizi düşünüyoruz yani bu kavramlar 3'üncü nesil üniversite olma yolunda yeni bir kavram. Çok köklü üniversiteler var. Siz onları geçmek istiyorsanız, onlarla rekabet etmek istiyorsanız biraz daha değişimci olmanız gerekiyor. Her gün bir farklılık oluşturmanız gerekiyor. Bizim de işimiz zor, o nedenle bu zorluğunu altında başarıyla kalktığımızı düşünüyoruz, iyi bir üniversite oluşturduk. Geldiğimiz noktada 6 fakülte içerisinde 22 bölümümüz var. Bu 22 bölümden 10 tanesi tüm vakıf üniversiteleri arasında ilk 5'e girdi. Üniversitede lisans öğrenci sayımız 4 bin 500 iken yüksek lisans öğrenimi gören bin 500 öğrencimiz var."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Rektör Yılmaz: Girişimci Üniversiteyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement