Gaziantep'in 92. Kurtuluş Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'in 92. Kurtuluş Yıldönümü

Gaziantep\'in 92. Kurtuluş Yıldönümü

Gaziantep’in 92. kurtuluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen ‘25 Aralık Kurtuluş Bayramı Resepsiyonu’na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,-“Şimdi topla tüfekle savaş yok. Şimdi baktığınız zaman artık gökyüzü hakimiyetinden, siber savaşlardan bahsediyoruz.

25.12.2013 23:38

Gaziantep'in 92. kurtuluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen '25 Aralık Kurtuluş Bayramı Resepsiyonu'na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,-"Şimdi topla tüfekle savaş yok. Şimdi baktığınız zaman artık gökyüzü hakimiyetinden, siber savaşlardan bahsediyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamak zorundayız" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde verilen resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Resepsiyon öncesi konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gazianteplilerin kurtuluş mücadelesinde varını yoğunu ortaya koyarak mücadele verdiğini ifade ederek, "Geçmişimiz şanlı şerefli bir tarih. Gaziantep bugün ülkemizin incisi ve büyüyen bir şehir. Tarihi ve sanayisi ile bir taraftan tarih kokuyor, bir taraftan AŞ ekmek kokuyor ve bir taraftan hürriyet kokuyor. 92 yıl önce biz mücadeleyi Türkü, Kürdü, Alevi'si, Sünni'si ile yaptık. İşte şimdi de kalkınma mücadelesini hep birlikte veriyoruz. Şimdi topla tüfekle savaş yok. Şimdi baktığınız zaman artık gökyüzü hakimiyetinden, siber savaşlardan bahsediyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamak zorundayız. Çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamamız için de geçmişimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Geçmişimizde bizi biz yapan değerleri çok iyi özümsememiz gerekiyor. O gün o mücadeleyi verirken, Fransız'ın arşivinde İngiltere tarihçilerinin yazdığı bir gerçek var. O gün o mücadele verirken hesaplamadıkları ve bilmedikleri, vatan, bayrak, toprak sevgimiz, inancımız ve kararlılığımız ve korkusuzluğumuzdu. Çünkü biliyorduk ki korkaklar zafer anıtı dikemez. Kadınıyla erkeğiyle, genç yaşlı, kadın erkek tek vücut olduk. İşte şimdide ihtiyacımız olan şey safları sıkılaştırıp, tek vücut olmak. Cumhuriyetin kazanımlarını Cumhuriyetin 100. yılına taşımak. Kişi başına milli geliri 25 bin dolara çıkarmak. Herkesin birinci sınıf olduğu, çok daha mutlu ve huzurlu olduğu bir Gaziantep ve Türkiye. Kalkınmış, çağdaş uygarlık seviyesini özümsemiş, kadın erkek eşitliğini özümsemiş, bunu hayata geçirmiş bir Türkiye. Kalkınabilmemiz için bu duygu ve düşünceyi mutlaka yükselen bir değer haline dönüştürmemiz lazım. Kalkınabilmemiz için rekabeti yönetmemiz lazım. Çok acımasız bir dünyadayız, her gelecek zaman dilimi çok daha acımasız bir şekilde devam ediyor. Bu nedenle çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Bilgili, donanımlı ve dünyayı okuyan çocuklar olarak yetiştirmeliyiz. Birbirimize sahip çıkmalıyız, kardeşlik hukukumuzu geliştirmeli ve gönlümüzü açmalıyız. Karanlıkla mücadele etmenin yolu daha fazla aydınlıktan geçiyor. Pozitif gündemle hem bu şehrin hem bu ülkenin kaderini ve geleceğini aydınlatmalıyız. Geçmişte bunu yaptık, beşiğimiz olan Gaziantep mezarımız olacak ve gelecekte de bunu yapacağız. Birbirimize kardeşlik hukukuyla sarılacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte büyüyeceğiz" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, kurtuluş mücadelesi döneminde Gaziantep'in kendi kaderini tayin etmek için varını yoğunu ortaya koyduğunu ifade ederek, "Gaziantep'in bu mücadelesi ile Türk ulusunun kaderi değişmiştir. Milli mücadele mutlak zafere ulaşacağı inancını bütün Türklere Antep müdafaasının takip ve seyir ettiği bir ilham vermiştir. Antep savunmasını çok iyi etüt etmek gerekiyor. Öyle bir savunma ki, çocuk, kadın, kız, ihtiyar, genç demeden topyekün bir müdafaa ve topyekün bir zafer söz konusudur. Tabi ki burada bu savaşın kahramanlarından Şahinbey, Şehitkamil ve Karayılan gibi bilinenler kadar telgraf tellerini kesen küçük Şefiği'de ve onun gibi onlarca, birlerce milli kahramanı da unutmamak, burada anmak gerekir. Gaziantep inanılmaz bir savunmanın sonunda bombardıman altında inim inim inlerken dahi vatanım diyebilen bir avuç insanın hikayesini hatırlamak gerekir. Herkesin bildiği gibi Gaziantep'i Gaziantep yapan tarihi ve tarihe malolmuş kişilerin yanı sıra kentte kültürel yönde kazandırılan kimliği ile büyük bir önemi vardı. Bugün artık Gazi şehrimiz sadece Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlıkları ile değil, kültürel kimliğiyle de ön plana çıkmış bir şehir olarak görülmektedir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tarihi ve kültürüne 10 yıldır büyük yatırımlar yaptık. ve bu şehirde bunlarda varmış denilen bir noktaya geldik. 2 bin 500'ün üzerinde tarihi eser restorasyonu, 14 civarında müzesi ile Gaziantep artık bir kültür, tarih şehri olarakta anılmaktadır. Bugün kurtuluşumuzun 92. yıl dönümünde atalarımızın bizlere canlarını ortaya koyarak armağan ettiği sevgili şehrimiz Gaziantep'in kültürel değerlerini sizlerden aldığımız destekle hep birlikte koruyoruz. Bunun sonucunda Gaziantep olarak Cumhurbaşkanımızdan iki defa kültür ve sanat ödülünü almaya layık görüldük. Bunun içinde değerli Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e şehrim adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün barış ve huzur içinde, birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Etrafımıza dönüp baktığımızda ülkemizin etrafı resmen kaynıyor. Suriye'de yaşananları üzülerek, hatta ağlayarak görüyoruz. Birbirimize daha fazla kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi bozmamamız gerekiyor. Bugün aramızda binlerce Suriyeli var, bu insanları en iyi şekilde ağırlamamız gerekiyor" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından üç boyutlu (interaktif hologram gösterisi) sunumu yapıldı. Sunumda Antep savunmasının önemli kahramanları tanıtıldı. Sahneye yansıtılan kahramanların anlatılması sırasında katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Gösterimin ardından Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hale Şıvgın, Gaziantep'in coğrafi olarak bölgedeki önemine ilişkin söyleşi yaptı. Söyleşinin ardından sahne alan Selva Erdener, Turkuaz Beşlisi ile mini bir konser verdi. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Selva Erdener ve Turkuaz Beşlisi katılımcıları büyüledi. Gece verilen resepsiyon kokteyli ile son buldu.

Resepsiyona Bakan Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep milletvekilleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'in 92. Kurtuluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement