Gaziantep İle Ulan Batur Kardeş Şehir Niyet Anlaşması İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep İle Ulan Batur Kardeş Şehir Niyet Anlaşması İmzalandı

Gaziantep İle Ulan Batur Kardeş Şehir Niyet Anlaşması İmzalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ve Moğolistan'ın Ulan Batur Şehri Arasında Kardeş Şehir Niyet Anlaşması İmzası Düzenlenen Törenle Atıldı.

25.09.2010 17:04  Güncelleme: 17:06

Tören Gaziantep Kalesi civarına bulunan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Orhun Anıtı'nda Bilge Kağan ve Kül Tigin'in temsili yazıtları önünde yapıldı. Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Tatar, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Ulan Batur Belediye Başkan Yardımcısı Tsedenbal Tsogzolmaa ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bakan Şimşek bölgede Gaziantep'in önemine değinerek, "Gaziantep bu bölgenin değil Ortadoğu'nun sanayisi ve kültür başkenti durumundadır. Son 8 yıldır turizm açısından da önemli mesafeler kat etmiştir. Bunu da başarılı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve ekibine borçluyuz. Kendilerine bu kardeş şehir projelerine imza attıkları içinde ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Tatar'da Türk ulusunun birbirine bağlılığını ve geçmişten gelen gücüne değinerek bu gibi organizasyonların hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Her iki şehir arasında imzalanan projede önemli adımlar atan AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın anıtların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, "Bu açılışta büyük emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimize Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Moğolistan Dostluk Gurubu Heyeti Başkanı sıfatımla teşekkür ediyorum.

Bu gördüğünüz abideler Türk tarihinin ilk tarihi yazıtlarıdır. Burada da bu anıtı yaptıran belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Artık bu adımla Gaziantep ve Ulan Batur arasındaki ilişkiler başta olmak üzere iki ülke arasında da diyalogların artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Ulan Batur Belediye Başkan Yardımcısı Tsedenbal Tsogzolmaa, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, "Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan'a ve bugün burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Binlerce yıllık tarihimiz olan atalarımız aynı topraktan gelmiştir. Çok derin bir tarihimiz var. Bu tarihleri yeniden canlandırmak için bir araya geldik. Bugün biz uzaktayız farklı dilde konuşuyor olabiliriz ancak göz göze geldiğimizde karşılıklı olarak ne düşündüğümüzü anlayabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'de kardeş şehir projelerinin artarak devam edeceğini ifade ederek, "Bugün birbirinden çok uzak olan Ulan Batur şehrimiz ile kardeş şehir olacağımız imzayı atıyoruz.

Ülkeler sadece kilometreler olarak birbirinden uzaktır. Ama birbirine kalpten bağlıdır. Moğolistan ile aramızdaki mesafe 10 bin kilometre ama gönüller birbirine o kadar yakın ki sanki uzun süredir görmediğimiz bir kardeşimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de başta Orta Asya'da olmak üzere kardeş şehir projelerimiz devam edecektir" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Ulan Batur Belediye Başkan Yardımcısı Tsedenbal Tsogzolmaa karşılıklı olarak hazırlanan protokolü imzaladı. Katılımcılar son olarak anıt önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep İle Ulan Batur Kardeş Şehir Niyet Anlaşması İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement