Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Yüksek Tansiyona Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Yüksek Tansiyona Dikkat Çekti

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Yüksek Tansiyona Dikkat Çekti

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkaran hipertansiyona dikkat çekmek için ücretsiz vatandaşların tansiyonunu ölçtü.

16.05.2014 14:03

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkaran hipertansiyona dikkat çekmek için ücretsiz vatandaşların tansiyonunu ölçtü.

Balıklı Meydanı'nda stant açan Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanı doktor ve hemşireler, vatandaşlara hipertansiyonun zararlarını ve önceden tespit edilmediğinde ortaya çıkabilecek ciddi sağlık sorunlarını anlatarak ücretsiz tansiyon ölçümü yaptı. Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte bir açıklama yapan Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Tüm dünyada her yıl 17 Mayıs'ta hipertansiyonun, halk dilinde yüksek tansiyon olarak bildiğimiz rahatsızlıkla ilgili farkındalık ve farkındalığı artırmak amacıyla etkinlik düzenlenmekte. Biz de Gaziantep'te bu etkinliğimizi Balıklı Meydanı'nda vatandaşlarımızın tansiyonlarını ölçerek gerçekleştirmekteyiz. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün amacı koruyucu sağlık hizmetlerini ön planda tutmak. Yani hastalık ortaya çıkmadan onu önlemek amacımız. Burada yaptığımız etkinlikle de yüksek tansiyonu önceden bilebilmek için tüm vatandaşlarımızın özellikle de 40 yaşından sonra anne ve babasında hipertansiyon var bu vatandaşlarımızın Aile Sağlığı Merkezlerimize, aile hekimlerimize başvurarak tansiyonlarını ölçtürmeleri, tahlil ve tetkiklerini yaptırmaları gerekiyor."

"TANSİYON SİNSİ BİR HASTALIK"

Tansiyonun sinsi bir hastalık olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı: "Tansiyon önceden tespit edilirse daha sonra ortaya çıkacak problemleri kontrol altına almış oluruz. Yüksek tansiyon kalbimize ve böbreklerimize zarar vermekte. Damar hastalıklarına sebep olmakta. Yüksek tansiyona bağlı olarak gözlerde bozukluk ve gözleri kaybetme gibi durumlar meydana gelmekte. Tansiyon sinsi bir hastalık. Tansiyonu önceden kontroller sonucunda tespit ettiğimizde saydığım bu organlarımızı öncelikli olarak korumuş olacağız. Gaziantep'teki tüm vatandaşlarımızı Aile Sağlığı Merkezlerimize bekliyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Yüksek Tansiyona Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement