Gazeteci ve Akademisyenler Cibali'de! - Son Dakika
Güncel

Gazeteci ve Akademisyenler Cibali'de!

Gazeteci ve Akademisyenler Cibali\'de!

"Khas Medya Günleri"nde 2 Aralık Pazartesi günü saat 15.30'da Cibali kampüsünde düzenlenecek panele gazeteciler Cüneyt Özdemir, Mete Çubukçu ve Sebati Karakurt katılacak.

02.12.2013 09:34

"Khas Medya Günleri"nde 2 Aralık Pazartesi günü saat 15.30'da Cibali kampüsünde düzenlenecek panele gazeteciler Cüneyt Özdemir, Mete Çubukçu ve Sebati Karakurt katılacak. Moderatörlüğünü Bülent Çaplı'nın yaptığı panelde "Medya ve Kriz" ele alınacak.

Kadir Has Üniversitesi "Khas Medya Günleri" kapsamında "Kriz, Çatışma ve Medya" konulu bir dizi panel 2-4 Aralık 2013 tarihleri arasında Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

Etkinlikte, alanlarında deneyimli gazeteci ve akademisyenler, Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan krizleri ve bu problemleri aşmak için kullanılan yöntemleri değerlendirerek medyanın kriz durumundaki duruşunu masaya yatıracaklar. Doğal afetlerden silahlı çatışmalara ve toplumsal protestolara kadar ansızın ortaya çıkan olaylar için kullanılan kriz kavramı, Türkiye gündeminde oldukça yer tutarken son dönemdeki gelişmelere bakıldığında Türkiye gündemi; Van Depremi, Reyhanlı'da meydana gelen patlama, Suriye'deki çatışma ortamından kaçan mültecilerin Türkiye'ye sığınması ve sonrasında meydana gelen iç sorunlar ile Gezi Parkı olayları gibi aniden ortaya çıkan krizlerle dolu geçiyor. Etkinlik, alanlarında deneyimli gazeteci ve akademisyenlerin; kriz dönemlerinde gazetecilerin reflekslerini, karşılaştıkları sorunları, yaşadıkları etik ve insani çelişkiler ile bu problemleri aşmak için kullandıkları yöntemleri ele alarak medyanın kriz durumundaki tutumuna ışık tutmayı hedefliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gazeteci ve Akademisyenler Cibali'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement