Gazeteci Karaca'nın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Karaca'nın Cenazesi Toprağa Verildi

Gazeteci Karaca\'nın Cenazesi Toprağa Verildi

Gazeteci Osman Necmi Karaca'nın (90) cenazesi toprağa verildi.

18.12.2013 14:32

Gazeteci Osman Necmi Karaca'nın (90) cenazesi toprağa verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim ve Onur Kurulu Üyesi Karaca için Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına, Karaca'nın ailesi, yakınları, meslektaşları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı.

Namazın ardından Karaca'nın Galatasaray bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına konuldu.

Karaca, Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Galatasaray Kulübü'nün da aralarında bulunduğu çeşitli kurum ve kuruluşlar cenaze törenine çelenk gönderdi.

Osman Necmi Karaca, 11 Haziran 1923'te Ayvalık'ta doğdu. Galatasaray Lisesi ve Lozan Üniversitesi'nde öğrenimini tamamlayan Karaca, gazeteciliğe 1941'de Vakit gazetesinde başladı. İstanbul Ekspres'in yazı işleri müdürlüğünü, Yeni Sabah ve Akşam gazetelerinin genel yayın yönetmenliğini yürüten Karaca, 1962 ile 1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Karaca, 1959'da Türkiye'nin ilk ve en büyük telif hakkı ajansı olan ONK Ajans'ı kurdu. Televizyon alanında faaliyet gösteren Mag Media'yı1973'te hayata geçiren Karaca, Milliyet gazetesi ile TGC yönetim ve onur kurullarında görev aldı. Basın Şeref Kartı ve 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi olan Karaca, uzun yıllar Galatasaray Kulübü Sicil Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Karaca, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ve Uluslararası Basın Enstitüsü üyesiydi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Karaca'nın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement