Gasp Ettiği Paralar Montunun Delik Cebinden Düşmüş - Son Dakika
Güncel

Gasp Ettiği Paralar Montunun Delik Cebinden Düşmüş

Gasp Ettiği Paralar Montunun Delik Cebinden Düşmüş

Adana'da, PTT Bank'ın 2 kadın çalışanını bıçakla tehdit edip kasadaki yaklaşık 1000 lirayı gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan kasap 33 yaşındaki Alper Gürsoy hakkında 'silahla yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

04.03.2013 11:14

Adana'da, PTT Bank'ın 2 kadın çalışanını bıçakla tehdit edip kasadaki yaklaşık 1000 lirayı gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan kasap 33 yaşındaki Alper Gürsoy hakkında 'silahla yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gürsoy, "Kasadan 550 lira para aldım. Para montumun cebinin delik olması nedeniyle düşmüş. Sadece 70 lira kalmış. Ona da alkol aldım, baraj kenarında içtim" dedi.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde, 14 Şubat 2013'de meydana geldi. Obalar Caddesi'nde kasaplık yapan Alper Gürsoy, iddiaya göre, atkı ile yüzünü gizledikten sonra Mavi Bulvar üzerinde faaliyet gösteren PTT Bank'a gelerek önce 2 kadın görevliyi bıçakla tehdit etti. Sonra da "Paraları verin" diye bağırıp, bankonun üzerinden atlayarak görevlilerin olduğu bölüme geçti. Görevli kadınlardan biri korkusundan dışarı kaçarken, diğeri de kasayı gösterdi. Kasadaki yaklaşık 1000 lirayı alan Gürsoy, koşarak kaçtı. İhbar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, yaklaşık 80 güvenlik kamerası görüntülerini topladı. PTT çalışanlarının verdiği eşkal bilgilerinden şüphelinin üzerindeki kıyafet, ayakkabılarının renk ve modelini belirledi. Kayıtlardan, gaspçının olaydan sonra birkaç sokak ileriden taksiye binip, metro durağına kadar gittiği belirlendi. Metronun güvenlik kameralarından şüphelinin indiği durağı da belirleyen ekipler, bu durağın eski güvenlik kayıtlarını inceledi. Eşkali belirlenen şüpheli Gürsoy, ertesi sabah işe gitmek için metroya binerken yakalandı.

EŞİMDEN AYRILDIM PSİKOLOJİM BOZUKTU

Bir yıl önce eşinden boşandığını ve 2 yaşındaki kızının da annesinde kaldığını belirten kasap Gürsoy, sorguda suçunu itiraf etti. Gürsoy, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde ise "İflas etmiştim. Eşimden de ayrılmıştım. Psikolojim bozuktu. Bir anda soygun yapmaya karar verdim. Kasadan 550 lira civarında para aldım. Para montumun cebinin delik olması nedeniyle düşmüş. Sadece 70 lira kalmış. Ona da alkol aldım, Seyhan Baraj Gölü kenarında içtim. Pişmanım" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Alper Gürsoy'un 'silahla yağma' suçundan 10-15 yıl arasında hapsi istendi. Sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/AK) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gasp Ettiği Paralar Montunun Delik Cebinden Düşmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement