Galatasaray'da Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Galatasaray'da Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Galatasaray\'da Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kulüp BAŞKANI AYSAL. "EKONOMİK KRİZLER, ŞİKE KRİZLERİ VE TRANSFER UĞRAŞLARI HEPİMİZİN ÇOK ZAMANINI ALDI. "İLK İCRAATLARIMIZDAN BİR TANESİ, GERÇEKÇİ VE DOĞRU BİR MALİ DURUM TESPİTİ İÇİN YAPTIRDIĞIMIZ DENETLEME ÇALIŞMASI OLDU.

14.09.2011 17:50

Kulüp BAŞKANI AYSAL: "EKONOMİK KRİZLER, ŞİKE KRİZLERİ VE TRANSFER UĞRAŞLARI HEPİMİZİN ÇOK ZAMANINI ALDI. ALMAYA DA DEVAM EDİYOR"

"İLK İCRAATLARIMIZDAN BİR TANESİ, GERÇEKÇİ VE DOĞRU BİR MALİ DURUM TESPİTİ İÇİN YAPTIRDIĞIMIZ DENETLEME ÇALIŞMASI OLDU. ORTAYA PEK İÇ AÇICI BİR MALİ TABLONUN ÇIKMADIĞI MALUMUNUZ"

Galatasaray Kulübü'nün Eylül ayı olağan Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Adası'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan kulüp başkanı Ünal Aysal, yönetimi devraldıklarından bu yana 100 günü geride bırakalı iki hafta geçtiğini belirterek, "Tabiri caiz ise fili tek lokmada yutamayacağımız için parçalara bölmek, önceliklere göre hareket etmek, uzun dönemli hedefleri gözden kaçırmadan birikmiş sorunları çözmek ve sorunların azalacağı bir yapıyı adım adım kurmak için 100 gün, 1 yıl ve 3 yıllık planlar yaptık. Bugün sizlerle bu sürecin ilk 100 gününün gelişmelerini, neleri yapıp, henüz neleri yapamadığımızı, nasıl bir süreci yönettiğimizi ve sonuçlarını paylaşmak istiyorum" dedi.

Daha önce yaptığı açıklamalarda, mali sorunların çözümüne dönük yol haritasının çizilmesi, sportif başarı için yapılacak transferler ve yeniden

yapılanmanın gerçekleşmesi, kurumsallaşmanın ilk ve önemli adımlarının atılması konularına öncelik vereceklerini dile getirdiklerini belirten Aysal, "İlk icraatlarımızdan bir tanesi, gerçekçi ve doğru bir mali durum tespiti için yaptırdığımız denetleme çalışması oldu. Ortaya pek iç açıcı bir mali tablonun çıkmadığı malumunuz. Son divan toplantısında sizlere kapıda sıraya girmiş 59 milyon dolarlık bir alacaklılar ordusundan bahsettiğimizde, sizlerin de neler hissettiğinizi hatırlayınız. Doğrusu, süreci yönetmekte zorlanmadık diyemem. Hatta beklentimizin üstünde zorlandık. Çünkü sadece birikmiş ve aciliyet kazanmış büyük bir borçla karşılaşmadık, aynı zamanda tekrar yüzünü gösteren bir global finans krizinin içinde bulduk kendimizi. Tüm finans dünyasında müthiş bir kriz ortamı yaşanıyordu. Bankalar eski rahatlığında değildi. Sizin de kulüp

olarak hemen hemen tüm varlık ve gelirleriniz temlik edilmişse, işiniz çok kolay olmuyor. Para bol iken, ekonomiler yükselişte iken para bulmak kolaydır. Dünya ekonomik tarihinin en sert krizinin yeni ve güçlü bir dalgasında gemiyi karaya oturtmamak o kadar kolay değildir" diye konuştu.

Mayıs ayı sonu itibariyle 149, 6 milyon dolar olan kısa ve orta dönemli banka borçlarının 132, 8 milyon dolara indirildiğini dile getiren Ünal Aysal, "59 milyon dolarlık muaccel borçlar ise son 115 günün giderlerinin eklenmesine rağmen 57 milyon dolara indirilmiştir" şeklinde konuştu. Kulüp olarak kendilerini henüz istedikleri yerde görmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Ünal Aysal, "Belki konjonktür bakımından biraz daha şanslı olsaydık, bu çok kısa sayılabilecek süreçte daha büyük mesafeler alabilirdik. Bunu ancak belli ölçülerde başardık ve daha çok yolumuz ve harcanacak mesaimiz var" diye konuştu.

Kulübün çok değerli varlıklara sahip olduğunu yineleyen başkan Aysal, "Her maddi sorunun üstesinden gelebilecek imkanları olan bir kulüp. Mesele var mı yok mu meselesi değil. Mesele bu varlıkları iyi değerlendirmek, ekonomik bakımdan kulübü iyi ve bilinçli yönetmek meselesi. Bunun için 9 Temmuz'da genel kurulumuzdan yetki istedik ve sağolsunlar bu yetkiler eski yönetimlere olduğu gibi bize de verildi. Riva arazisi bu değerlerin en önemlisi. Bu konuda dört bir koldan çalışıyoruz. Çözüm için piyasaların biraz daha güçlenmesini beklememiz gerekiyor. Elimize ulaşan tekliflerin en yükseği kadar en garantili olanını tercih edeceğimizden emin olabilirsiniz. Türk Telekom Arena başlı başına bir olaydı. Tamamlanmamış bir inşaat, net olamayan devir ayrıntıları gibi bir çok çözülmemiş sorunu kucağımızda bulduk. Yoğun bir çalışmayla çoğunu netleştirdik. Devri teslim anlaşmamızı imzalar iken bütün eksikleri tek tek tespit ile muhataplarımıza yükledik. Bir başka önemli işimiz stat gelirlerimizin ciddi bir bölümünü paylaşmak zorunda kaldığımız kuruluşla olan uzun vadeli ve oldukça pahalı olan anlaşmamızı feshetmek oldu. Yeni durumda bilet ve kombine gelirlerimizin tamamı kulübümüze kalacaktır. Önümüzdeki 2, 5 yıllık bir dönem için bunun bize ekonomik katkısı 7 milyon dolardır. Florya, Mecidiyeköy, Kalamış, Galatasaray Adası gibi hepsi çözüm bekleyen meselelerimiz var. Hepsini ilk 100 güne sığdıramayacağımızı biliyorduk. Ama en azından bunların hepsi ile ilgili etütler yapıldı, stratejilerimiz belirlendi, uygulama safhasına geçildi. Önümüzdeki 1 yıllık etapta bu çözümlerin de devreye girmesi ve büyük çapta gerçekleşmesi program altına alındı. Galatasaray'ın varlıklarını değerlendirmek, ve elde edilen para ile gecikmiş borçları temizlemek, ekonomik meseleleri çözmek yeterli değildir. Finansal kredibilitemizi yeniden düzeltmek, çarkların dönmesini sağlamak, günü kurtarmak alışkanlığından çıkmak, uzun vadeli projeler üretebilecek, yatırımlar yapabilecek ve devamlı gelirle akar sağlayabilecek bir konuma gelmek ana hedefimizdir. Asıl mesele yeni, çağdaş projeler üreterek ek gelir kalemlerini arttırmaktır. Açıklıkla söyleyeyim pek çok projeye başlamış olmakla birlikte kendimizi bu konuda henüz hedeflediğimiz yerde görmüyorum" dedi.

Kulüp başkanı Aysal, geride kalan 100 günlerinin, futbolda yaşanan olağanüstü durumlar nedeniyle her gününün hemen hemen tipik bir kriz yönetimiyle geçtiğine değinerek, "Ekonomik krizler, şike krizleri ve transfer uğraşları hepimizin çok zamanını aldı. Almaya da devam ediyor. Profesyonel kadrolarla yeni yapılanmayı tartışacak, projeleri uygulamaya koyacak yeterli zamanı bulamadık. Ama en azından nelerin yapılması gerektiğinin çok net olarak resmini çıkarttık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray'da Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement