Furkan'ın Organları Muhammet ve İlker'e Can Oldu - Son Dakika
Güncel

Furkan'ın Organları Muhammet ve İlker'e Can Oldu

Furkan\'ın Organları Muhammet ve İlker\'e Can Oldu

Konya'da geçirdiği kazanın ardından beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Furkan Aziz Tünalp'ın bağışlanan organlarından böbrekleri, 3 yaşındaki Muhammet Salih Korkmaz ile aynı yaştaki İlker Tekdemir'i hayata bağladı.

15.05.2013 11:28

Konya'da geçirdiği kazanın ardından beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Furkan Aziz Tünalp'ın bağışlanan organlarından böbrekleri, 3 yaşındaki Muhammet Salih Korkmaz ile aynı yaştaki İlker Tekdemir'i hayata bağladı.

Konya'nın Karapınar İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonrasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Furkan Aziz Tünalp'ın iki böbreği, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde, Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu tarafından, Kayserili Muhammet Salih Korkmaz ile Afyonkarahisarlı İlker Tekdemir'e nakledildi. Furkan'ın karaciğeri ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatan 10 yaşındaki bir hastaya nakledildi.

7 GÜN ARAYLA İKİNCİ ŞANS

Afyon'un Çay İlçesi'nde yaşayan Tekdemir ailesinin ikinci çocuğu olan İlker Tekdemir, henüz üç günlükken hastalıkla tanıştı. Dudaklarında ve vücudunda morluklar oluştuğu için Afyon Zübeyde Hanım Hastanesi'ne götürülen İlker Tekdemir'in ailesine minik yavrularının kalbinde delik olduğu haberi verildi. Daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde, Konjinental Nefrotik Sendrom teşhisi konularak tedavi altına alınan İlker Tekdemir'e ilk böbrek nakli 8 Mayıs'ta 11 aylıkken beyin kanaması neticesinde beyin ölümü gerçekleşen Demir Özdemir'den yapıldı. Fakat nakilden hemen sonra İlker Tekdemir'in bünyesi böbreği reddetti. Bu arada periton diyalize başlanan İlker Tekdemir'in bir hafta sonra şans tekrar yüzüne güldü. Bu kez beyin ölümü gerçekleşen Furkan Aziz Tünalp'ın bağışlanan böbreği yaklaşık 1.5 saatte nakledildi.

AMELİYAT SAYISINI HATIRLAMIYOR

Doğuştan kronik böbrek yetmezliği olan Muhammet Salih Korkmaz'ın tekstil işinde çalışan babası Ali Korkmaz ve ev kadını olan annesi Nazan Korkmaz, doğduğu günden beri hastalıklarla mücadele eden çocuğun kaç kez ameliyat olduğunu hatırlayamadıklarını söyledi. Anne Nazan Korkmaz, "Beş aylık hamileyken yavrumun böbreklerinde hastalık olduğu tespit edildi. Doğumdan sonra da PUV (İdrar kaçağı) olduğu görüldü. Çok sayıda ameliyat oldu. Hayalimiz Muhammet Salih'in böbrek nakli olacağı günü yaşamaktı. Allah nasip etti, bugünleri gördük. Bağışçı aileye ve yaşamını yitiren bebek için dualar ediyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Furkan'ın Organları Muhammet ve İlker'e Can Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement