Fransız Siyasetini Karıştıran Seçim - Son Dakika
Güncel

Fransız Siyasetini Karıştıran Seçim

Fransız Siyasetini Karıştıran Seçim

Hükümet ve ana muhalefet, Var bölgesindeki kanton seçimini aşırı sağ parti adayının kazanması yüzünden birbirini suçluyor

14.10.2013 15:58

Fransa'nın Var bölgesindeki Brignoles kentinde, kanton seçimini aşırı sağ parti adayının kazanması siyaset gündeminde deprem etkisi yaratmaya devam ediyor.

Hükümet ve ana muhalefet, pazar günkü seçimin ikinci turunu aşırı sağ parti adayının kazanması yüzünden birbirini suçluyor.

Başbakan Jean-Harc Ayrault, ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) yönetiminin, aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi adayı Laurent Lopez'in seçimi kazanması konusunda "ağır sorumluluğu" olduğunu söyledi.

Ayrult, bu küçük bölgedeki seçim ile Fransa genelinin kıyaslamasının ise oldukça yanlış olduğunu belirtti. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde François Hollande'ın bu bölgede üçüncü sırada yer aldığını söyleyen Ayrault, "Brignoles demek, Fransa demek değil" diye konuştu.

UMP Başkan Yardımcısı Christian Estrosi de "sol hükümetin izlediği yanlış ekonomik ve sosyal politikalar yüzünden aşırı sağın güçlendiğini" ileri sürdü.

Pazar günkü seçimin ikinci turunda, Laurent Lopez oyların 53,9'unu kazanarak galip gelmişti. Bu bölgede 2011 yılında düzenlenen seçimi de aşırı sağ parti adayı kazanmış ancak bu seçim Danıştay tarafından iptal edilmişti.

Fransızlar, gelecek yıl yerel yönetimlerin temsilcilerini belirlemek için sandık başına gidecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransız Siyasetini Karıştıran Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement