Fransada Türk seçmenler yoğun katılımla oy kullanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Fransada Türk seçmenler yoğun katılımla oy kullanıyor

Fransada Türk seçmenler yoğun katılımla oy kullanıyor
01.05.2023 15:40

Fransanın 9 kentinde Türkiyede yapılacak seçimler için oy kullanma işlemleri devam ediyor. Paris, Strazburg, Nantes, Bordo, Marsilya, Lyon, Mulhouse, İngre ve Clermont-Ferrand kentlerinde uzun kuyrukların oluştuğu birçok sandık merkezinin önündeki yoğunluk sürüyor. Fransada yerleşik 800 bin kadar Türk vatandaşından 397 bin 86sı seçmen kategorisinde bulunuyor ve 2018de yapılan seçimlerde yüzde 47,3 oranında oy kullanmıştı.

Fransa'da başkent Paris başta olmak üzere 9 kentte Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yoğun katılımlı oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Türk seçmenler Paris'in yanı sıra Strazburg, Nantes, Bordo, Marsilya, Lyon, Mulhouse, İngre ve Clermont-Ferrand kentlerinde Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için oy vermeye başladı.

Uzun kuyrukların oluştuğu birçok sandık merkezinin önündeki yoğunluk sürüyor.

Paris, Strazburg, Nantes, Bordo, Marsilya ve Lyon'da 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemleri, 9 Mayıs saat 21.00'e kadar sürecek, Mulhouse, Clermont-Ferrand ve İngre'de 29 Nisan'da başlayan oy verme işlemi bugün yerel saatle 18.00'de son bulacak.

Yurt dışında en çok Türk seçmenin bulunduğu ikinci ülke olan Fransa'da, yerleşik 800 bin kadar Türk vatandaşından 397 bin 86'sı seçmen kategorisinde bulunuyor.

2018'de Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Fransa'da yaşayan Türk seçmenlerin yüzde 47,3'ü sandığa gitmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransada Türk seçmenler yoğun katılımla oy kullanıyor - Son Dakika


Advertisement