Fransa'daki Türklere Sandık Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki Türklere Sandık Çağrısı

Fransa\'daki Türklere Sandık Çağrısı

Yaklaşık 67 milyon kişinin yaşadığı Fransa'da seçim heyecanı başladı.

20.04.2012 09:21  Güncelleme: 10:01

Yaklaşık 67 milyon kişinin yaşadığı Fransa'da seçim heyecanı başladı. İki turlu Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerin ilki 22 Nisan Pazar günü ikinci turu ise 8 Mayıs Pazar günü yapılacak.

10 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 favori cumhurbaşkanı adayı arasında Halk Hareketi Birliği Partisi'nden (UMP) Nicolas Sarkozy, Sosyalist Partisi'nden(PS) François Hollande ile Merkez Sağ Partisi (MoDem) François Bayrou yer alıyor. Son bir aydır yapılan seçim anketleri üzerindeki spekülasyonlar nedeniyle seçmenin oyların nereye gideceği henüz kestirilemezken ülkede yapılan değişik anketlere göre Sarkozy, Hollande, Bayrou üçlüsünden birinin seçimleri kazanması tahmin ediliyor. Anket sonuçlarına göre ilk turda, iktidardaki Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçimi kaybedeceği söylemleri giderek yayılıyor. İlk turda oyların çoğunluğunu alan adayın ikinci turun da galibi olacağı belirtiliyor. Fransa caddeleri seçim afişleriyle donatılırken ülkede yaşayan yaklaşık 500 bin Türk'ü de seçim heyecanı sardı.

COJEP DERNEĞİNDEN SEÇİM KAMPANYASI

Avrupa'da göçmenlerin eşit haklara sahip olmasını savunan islamofobi ve ırkçılığa karşı çalışmalarıyla tanınan COJEP Derneği ilk defa Fransalı Türkleri siyasete yönlendirmek, siyasi duyarlılığı geliştirmek için 50 kentte toplantılar düzenliyor. COJEP Başkanı Ali Gedikoğlu: "28 Ocak 2012'de başlattığımız kampanya ile bugüne kadar 35 kentte vatandaşımızla toplandık. Toplantılarda partilere üye olmalarını, yerel yönetimlerde yer almalarını istedik. Nasıl 1970 yıllarda milli ve dini kimliğimizi korumak için camii ve dernekler kurduysak şimdi örgütlü siyasal katılım seferberliği yapmak zorundayız. 'Ya hiç, ya şimdi' kampanyasıyla siyaset içinde yer almalıyız. Fransalı Türkler seçimlerde sandığa gitmeli gücünü ortaya koymalı. Artık Avrupalıyız yaşadığımız ülkenin politikasıyla ilgili olmak zorundayız." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'daki Türklere Sandık Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement