Fransa'daki Saldırı Almanya'daki Aşırı Sağcıları Hareketlendirdi - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki Saldırı Almanya'daki Aşırı Sağcıları Hareketlendirdi

Fransa\'daki Saldırı Almanya\'daki Aşırı Sağcıları Hareketlendirdi

Fransa'nın başkenti Paris'te, mizah ve karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı Almanya'daki aşırı sağcıları hareketlendirdi.

07.01.2015 23:02

Fransa'nın başkenti Paris'te, mizah ve karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı Almanya'daki aşırı sağcıları hareketlendirdi. Almanya'da Dresden başta olmak üzere bir çok kentte İslam karşıtı yürüyüşler düzenleyen Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) adlı grup Fransa'daki saldırıyı, 'Biz İslamcılar konusunda 12 haftadır uyarıyorduk. Fransa'daki olay gösterdi ki, İslamcılar demokrasiden uzaklar, şiddeti ve öldürmeyi çözüm olarak görüyorlar' sözleriyle yorumladı.

Pegida'nın, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, 'Bizim politikacılarımızın İslamcılar konusunda bize inanmaları için Almanya'da da böyle trajediler mi meydana gelmeli?' ifadeleri kullanıldı. Pegida, 12 Ocak Pazartesi günü Dresden kentinde yapılacak İslam karşıtı yürüyüş ve mitinge katılacaklara da, Fransa'da yaşamını yitirenler için o gün siyah kurdele takmaları çağrısı yaptı.

Köln'de cami karşıtlığı ile tanınan aşırı sağcı Pro-Köln grubunun İnternet sayfasından yapılan açıklamada ise, 'Paris'teki olay sayesinde herkes Pegida'ya neden bu kadar ilgi olduğunu anlayabilir' ifadeleri yer aldı.

Köln'de geçtiğimiz pazartesi günü Pegida'nın uzantısı Kögida'nın gösteri yaptığı sırada ırkçılara tepki olarak tarihi Köln Katedrali'nin dışarıdaki ışıkları kapatılmıştı. Pro-Köln bu olaya gönderme yaparak, 'Katedral'in ışıkları şimdi de Fransa'da İslamcılar tarafından öldürülen gazeteciler için kapatılacak mı?' diye sordu. - Köln

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'daki Saldırı Almanya'daki Aşırı Sağcıları Hareketlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement