Fransa'da UMP Delegeleri, Oy Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Fransa'da UMP Delegeleri, Oy Kullanıyor

Fransa\'da UMP Delegeleri, Oy Kullanıyor

Fransa'da UMP delegelerinin, eylül ayında parti içinde liderlik seçiminin yapılıp yapılmaması konusundaki oy verme işlemi bugün başladı.

28.06.2013 14:14  Güncelleme: 14:24

Fransa'da muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) delegelerinin, eylül ayında parti içinde liderlik seçiminin yapılıp yapılmaması konusundaki oy verme işlemi bugün başladı.

İnternet üzerinde yapılan oylama, pazar günü saat 18.00'de sona erecek. Delegeler, yeni bir liderlik yarışı dışında, parti tüzüğünde değişikliğe gidilip gidilmemesi konusunda da görüş bildirecek.

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin geçen seçimlerin ardından siyaseti bırakması, UMP'de liderlik krizine yol açmıştı. İlk düzenlenen parti içi liderlik seçimini Jean Franoçis Cope kazanmış ancak yarışı az farklı kaybeden rakibi François Fillon, seçim  sandıklarında "usulsüzlük yapıldığı" iddiasıyla seçimin yenilenmesi  istemişti.

Cope, ilk önce bu öneriye karşı çıkarken, Fillon ve kendisine yakını 50 milletvekilinin mecliste ayrı biri siyasi grup kurması, merkez sağ partiyi bölünme aşamasına getirmişti. Cope, daha sonra yeni bir seçim yapılıp yapılmaması konusunda delegelerinin görüşlerine başvurulmasını kabul etmesinin ardından Fillon ve arkadaşları partiye geri dönmüştü.

Fransa'da siyasi gözlemciler, yakın bir süre sonra Sarkozy'nin tekrar UMP'nin başına geçeceğini ancak bunu için uygun ortam ve zamanı beklediğini düşünüyor. Son kamuoyu yoklamaları merkez sağ seçmenin de Sarkozy'nin siyasete geri dönmesini istediğini ortaya koyuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da UMP Delegeleri, Oy Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement