Fransa'da Ana Muhalefet Partisinin Delegeleri Sandık Başına Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Ana Muhalefet Partisinin Delegeleri Sandık Başına Gidiyor

Fransa\'da Ana Muhalefet Partisinin Delegeleri Sandık Başına Gidiyor

Fransa'da ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) delegeleri, parti içinde liderlik seçimi yapılıp yapılmayacağını belirlemek için haziran sonunda sandık başına gidecek.

28.05.2013 14:28

Fransa'da ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) delegeleri, parti içinde liderlik seçimi yapılıp yapılmayacağını belirlemek için haziran sonunda sandık başına gidecek. Delegeler seçimde ayrıca, partinin yeni statüsü ile gelecek cumhurbaşkanlığı yarışında gösterilecek adayla ilgili ön seçim yapılıp yapılmaması konusunda görüşlerini açıklayacak.

UMP'nin iki önemli lider adayı François Cope ve François Fillon'un, meclis binasında düzenlenen toplantıda, konuyla ilgili olarak ilke anlaşmasına vardığı bildirildi.

Cope ve Fillon arasındaki liderlik yarışı, geçen yıl partiyi ikiye bölme aşamasına getirmişti. Yarışı Cope az farklı kazanırken, Fillon rakibini "usulsüzlük yapmakla" suçlamıştı. Fillon, mecliste ayrı bir siyasi grup kurmuş ve rakibini dava etmekle tehdit etmişti. İki lider adayı daha sonra, seçimlerin tekrarlanıp tekrarlanmaması konusunda bir kez daha delegenin görüşünün alınması için uzlaşmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Ana Muhalefet Partisinin Delegeleri Sandık Başına Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement