Foça'da Amatör Balıkçılara Tabelalı Uyarı - Son Dakika
Güncel

Foça'da Amatör Balıkçılara Tabelalı Uyarı

Foça\'da Amatör Balıkçılara Tabelalı Uyarı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Foça İlçe Müdürlüğü, Foça sahil şeridinin muhtelif noktalarına amatör balıkçıları bilinçlendirmek amacıyla bilgilendirme levhaları astı.

12.11.2013 11:19

Gıda Tarım ve Hayvancılık Foça İlçe Müdürlüğü, Foça sahil şeridinin muhtelif noktalarına amatör balıkçıları bilinçlendirmek amacıyla bilgilendirme levhaları astı. Su altı avcılarını uyaran bilgilendirme levhalarında; avlanabilecek türlere, zaman ve alan yasaklarına, avlanacak su ürünü adet, boy ve ağırlık limitleri belirtildi. Foça İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Memduh Bülbül, "Amacımız denizleri korumak ve kollamak adına vatandaşlarımızın daha duyarlı ve bilinçli olmasını sağlamaktır. Su ürünleri konusunda uyulması gereken yasalar hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmektir" dedi.

Su altı avcılığının bir amatör balıkçılık faaliyeti olduğunu belirten Bülbül, zıpkın ve su altı tüfeği ile avlanmış su ürünlerinin satışının yasak olduğuna dikkat çekti. Bülbül, gün doğumundan gün batımına kadar geçen sürede sirkülerce ve güvenlik nedeni ile yasaklanmamış karasularımızda, kendi nefesi dışında ek bir hava kaynağı kullanmadan dalarak su altı tüfeği ve yardımcı ekipmanla su ürünleri avcılığı yapan kişinin amatör su altı avcısı olarak tanımlandığının bilgisini verdi. Bülbül, 1 Mayıs-30 Eylül tarihleri arasındaki dönemde, sahilden itibaren uzaklığı 100 metreyi geçmeyen, şamandıralarla çevrilmiş yüzme alanları içinde de su ürünleri avcılığının yasak olduğunu belirtti.

Hazırlanan bilgilendirme levhalarında; Foça yöresindeki dalışa yasak sahaları harita görseli ile, avlanacak su ürünlerinin adet, boy ve ağırlık limitlerini ise yine bir bilgilendirme tablosu ile ayrıntılı olarak yer aldığını belirten Bülbül, şöyle konuştu: "Levhalarımız da su ürünlerimizi koruma ve kontrolle görevli kurumlarımızın ihbar numaralarına yer vererek, vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmalarını hedefledik. Ayrıca, su ürünleri birimimiz tarafından hazırlanan tanıtım ve bilgilendirme broşürlerimizi ilçemiz genelinde dağıttık. Dağıtılan broşürler ile halkımıza, balıkların av yasağı ve asgari avlanabilir boy-ağırlık sınırlarını içeren bir tablo ile bilgilendirme yaparak; balıkların neslinin devamı ve gelecek nesillere bu türlerin aktarımı için yasakların önemini vurguladık. Bu anlamda ilk önce halkın bilinçlenmesi, aynı zamanda perakende satış yerleri ve balık restoranların duyarlılığı İlçe Müdürlüğümüzün en önemli yardımcılarıdır."

Özellikle amatör balıkçılık alanında bilgi eksikliğinden kaynaklı bilinçsiz avcılığın yapıldığını belirten S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Birlik Temsilcisi Hasan Eser, şunları söyledi: "Gıda Tarım ve Hayvancılık Foça İlçe Müdürlüğü'nün bu projesinin faydalı olacağına inanıyorum. Projenin sadece Foça ile sınırlı kalmayıp ülkemiz genelinde uygulanması gerektiği inancındayım. Bu anlamda şahsım ve temsil ettiğim kurumum nezdinde emeği geçenlere teşekkür ederim." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Foça'da Amatör Balıkçılara Tabelalı Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement