Firmalar Gelmek İstemiyor! - Son Dakika
Güncel

Firmalar Gelmek İstemiyor!

Firmalar Gelmek İstemiyor!

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, Urfa'da kalıcı bir fuar alanı olmadığı için firmaları getirmekte zorlandıklarını söyledi.

24.03.2015 10:46

İkinci Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na ev sahipliğinin ardından Urfa bu sefer de 3'üncü Yapı İnşaat Dekorasyon Fuarına hazırlanıyor.

25 Mart'ta açılışı yapılacak olan fuar öncesi basına bilgi veren Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade ve Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, bütün olumsuzluklara rağmen fuarları düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

Urfa'da kalıcı ve profesyonel bir fuar alanının olmadığından dert yanan ikili fuarların şehrin kültürüne, ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağladığını vurguladı.

SADE: FUAR 10 BİN METREKARENİN ÜZERİNDE OLACAK

Konuşmasının başında Start Fuarcılık Başkanı Musa Öztürk'e teşekkür ederek başlayan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, fuar alanı olmayan, fuar kültürü olmayan bir yere 3 yıldan bu yana Türkiye'de konuşulan fuarları organize ettiklerini söyledi. Sade, "Fuarlar bizim önemlidir. Fuarlar ilimizin hem sosyal anlamda hem ekonomik anlamda tanıtımına katkı sağlamaktadır. Ben medeni cesaretinden dolayı Şanlıurfa'daki fuar talebimize olumlu yanıt veren Start Fuarcılığa teşekkür ediyorum. 2013 yılından önce Urfa'da fuar alanımız yoktu ve hala da fuar alanımız yok. Biz TÜMSİAD olarak 2013 yılında bu yana bu sene inşallah kısmet olursa Çarşamba günü saat 14.00'de Eski Hal Pazarının yerinde 10 bin metrekarelik alanda Yapı İnşaat Dekorasyon Fuarımızın 3'üncüsünü yapacağız. İlk yıl biz 4 binle başladık, ertesi yıl 8 bine çıkardık. Bu sene inşallah 10 bin metrekarenin üzerinde bir fuar yapacağız. Ticaret borsası da bizimle beraber. Onlar da iki yıldır Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarını organize ediyorlar. Onlara da ben buradan teşekkür ediyorum. Kim Şanlıurfa için hizmet ederse biz teşekkür ediyoruz" dedi.

'3 YILDIR BUNU DİLE GETİRİYORUZ'

Bu seneki fuarın daha farklı olacağını kaydeden Sade, hem metrekare olarak hem katılımcı firmalara yönünden zengin geçeceğini söyledi. Sade, "100'ün üzerinde firma katılacak ve 100'lerce marka fuarda sergilenecek. Bu sektörde Türkiye'de belki ses getirecek olan en iyi fuar Şanlıurfa'da yapılacak. Gönül isterdi ki, bu fuarla beraber bir fuar kültürü ve kongre merkezimizin de olması. Bu fuar alanında daha hijyenik koşullarda, daha profesyonel fuarlar organize edilsin. Ama maalesef siz de biliyorsunuz ki, biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. İcra makamı değiliz biz. Biz, ancak dile getiririz. Bunu yapacak olan merciler bellidir. Bunu kimler yapar? Belediyeler olsun, vilayet olsun, siyasiler olsun, sanayi ve ticaret odaları olsun, bunlar bir araya gelirler bir yerdeki fuar alanını, kongre merkezini inşa ederler. Biz de bu 3 yıldır bunu dile getiriyoruz. Her sene fuar alanı sözü veriliyor ama maalesef bu sözlerimiz protokol konuşmalarında kalıyor. Ben, Urfa'daki yerel yönetimler olsun, vilayet olsun, siyasilerimiz olsun, mesleki kuruluşlarımıza sesleniyorum. Artık bu eyleme dökülsün. Sözde kalmasın. Fuar bizim için çok önemli. İlk başladığımızda 'Urfa'da fuar mı olur' diyenler şu anda 'keşke daha önce de yapsaydık' diyorlar. Bundan sonra fuarla ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Gönül isterdi ki, Urfa da Gaziantep'teki, Diyarbakır gibi, Adana gibi fuar şehri olsun. Yılda 15 tane fuar yapılsın burada. Hem sektörel anlamda rahatlamalar olur, hem de ilimizin sosyal ve kültürel anlamda tanıtımına vesile olur" diye konuştu.

ÖZTÜRK: FİZİKİ ŞARTLARDAN KAYNAKLI SIKINTILAR YAŞIYORUZ

Bu yıl 3'üncüsünü yaptıkları fuar hakkında bilgi veren Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, 120 civarında firmanın katılmasını beklediklerini kaydetti. Öztürk, "Bu yıl 3'üncüsü olunca firmalarımız daha profesyonel davranıyorlar. Çeşitli stantlar göreceksiniz inşallah. Bizler fuar düzenledikçe bu fuar kültürü daha da gelişecek, daha da iyi boyutlara gelecektir. Ne kadar çok fuar düzenlenirse Şanlıurfa'nın tanıtımına ve ekonomisine ciddi katkılar sağlar. Taksicisinden, restoranına, otelinden burada ticaretle uğraşan bütün işyerleri bu sektörden faydalanacaktır. Onun için basın mensuplarının bu fuar konusunu gündemde tutması lazım. Artık Şanlıurfa'nın gerçekten profesyonelce bir fuar kompleksinin olması lazım. Bunu hak ediyor. Bölgedeki bütün illerimizde fuar alanı var. Maalesef Şanlıurfa'da henüz gerçekleşmedi. Alanın fiziki şartlarından kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz doğal olarak. Dışarıdan firma getirmekte zorlanıyoruz bu anlamda. Bu önemli bir konu, bunun altını çizmekte fayda var. Çünkü kurumsal firmalar daha profesyonelce hazırlanmış fuarlara iştirak ediyorlar. Bu konuda basının da mutlaka desteğinin olması lazım" diye konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürk, bu yılki Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarına 10 bin civarında bir ziyaretçi beklediklerini belirtti. 25 Mart'ta açılışı yapılacak olan Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı üç gün boyunca fuar severlere açık olacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Firmalar Gelmek İstemiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement