Firari Askeri Vuran Polisin Davası Karara Kaldı - Son Dakika
Güncel

Firari Askeri Vuran Polisin Davası Karara Kaldı

Firari Askeri Vuran Polisin Davası Karara Kaldı

Asker firarisini ateş edip ölümüne neden olduğu suçlamasıyla 25 yıl hapis istemiyle yargılanan polis memuru için savcı ömür boyu hapis cezası istedi.

18.04.2013 18:26  Güncelleme: 16:40

Demirkaya'nın avukatı da Adli Tıp Raporu ile olayın kaza olmadığının kesinleştiğini belirtip, polisin tutuklu yargılanmasını isterken mahkeme heyeti bu isteği reddedip, karar için duruşmayı erteledi.

Polis memuru M.S., 'olası kast ile öldürme' suçundan, 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dördüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık M.S.'nin yanı sıra avukatı Ergüven Yakan, ölen Demirkaya'ın kardeşi Ulaş Demirkaya ile avukatları Mehmet Bülent Tokuçoğlu katıldı.

TUTUKLU YARGILANSIN TALEBİ

Duruşmada, Demirkaya'nın avukatı Mehmet Bülent Tokuçoğlu, 16 Mart 2013 tarihli Adli Tıp Kurumu Raporu'nda oybirliği ile olayın kaza olmadığının kesinleştiğine dikkati çekip, "21 yaşında kendisine direnmeyen bir kişiyi sadece kaçtığı için vurarak öldüren polis memurunun olası kasıt ile bu eylemi gerçekleştirdiği açıkça ortadadır. Raporda, silahın yere düşmesi sonucu değil en az iki kez tetiğe basılmak sureti ile işlendiği belirtilmiştir. Sanığın olası kasıt ile adam öldürme ve görevi kötüye kullanma suçlarından en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca tutuksuz yargılanan sanığın tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

SAVCI MÜEBBET HAPİS İSTEDİ

Savcısı Ragıp Ali Metin ise mütealasını açıkladı. Savcı Metin, mütealasında, olayın olduğu gün bölgeden toplanan güvenlik kamerası kayıtlarında maktulün, polis memuru düştükten 4 saniye daha koşmaya devam ettiğinin görüldüğünü vurguladı. Savcı Metin, "Polis memurunun yerden kalkarken yakalayamayacağını anlaması üzerine 3 el ateş ettiği kesindir.

Adli Tıp Kurumu da en az iki kez tetiğe basıldığını doğrulamaktadır. Ayrıca güvenlik kamerası kayıtlarında polis memurunun sol kolunu yere vurduğu görülmektedir. Sanığın, görevi kötüye kullanma suçundan beraatine, maktulü kastın aşılması suçu ile vurduğu için ise müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık polis M.S.'nin avukatı Ergüven Yakan, savcının mütaalasını kabul etmediklerini söyledi. Avukat Yakan, yazılı bir rapor vermek için ek süre istedi.

Mahkeme hakimi, Demirkaya'nın avukatı Tokuçoğlu'nun sanığın tutuklu yargılanması talebini reddedip duruşmayı karar için erteledi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Tunceli'deki Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken firar eden 231 yaşındaki Mahir Zorbey Demirkaya, hakkındaki tehdit ve şantaj suçlaması nedeniyle, geçen yıl Mart ayında ifade vermek için Aydın'da polis merkezine gitti. Asker firarisi ve hakkında tutuklama kararı olduğu belirlenen Demirkaya, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Demirkaya, cezaevine götürüldüğü sırada kaçtı. Demirkaya, kendisini takip eden polis memuru M.S.'nin tabancasından çıktığı belirlenen kurşunla başından vurularak, yaşamını yitirdi. Tutuklanan M.S., ilk duruşma serbest kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Firari Askeri Vuran Polisin Davası Karara Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement