Fındık İşçilerinin Kaldığı Çadırlar Selden Etkilendi - Son Dakika
Güncel

Fındık İşçilerinin Kaldığı Çadırlar Selden Etkilendi

Fındık İşçilerinin Kaldığı Çadırlar Selden Etkilendi

Ordu'ya doğu ve güneydoğu illerinden gelen fındık işçilerinin kaldıkları çadırlar, sağanak yağıştan etkilenince Perşembe Kaymakamlığı tarafından işçiler bölgeden taşındı.

07.08.2012 12:53

Ordu'ya doğu ve güneydoğu illerinden gelen fındık işçilerinin kaldıkları çadırlar, sağanak yağıştan etkilenince Perşembe Kaymakamlığı tarafından işçiler bölgeden taşındı. Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, "Burada toplam 238 çadırda bin 365 kişi ikamet ediyor. İstikrarsız bir iklim söz konusu. Kimse sele kapılmasın diye özel gayret gösteriyoruz" dedi.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Efirli Köyü Bakaçlı Mahallesi'ndeki Efirli Deresi kenarındaki boş arazide oluşturulan geçici konaklama merkezine çadır kuran fındık işçileri, dün akşam saatlerinden itibaren başlayan etkili sağanak yağış karşısında önlem amaçlı dere kenarından uzaklaştırılarak daha güvenli bölgelere taşındı. Bazı fındık işçileri çadırlarını olduğu yerde bırakarak yatak- yorganıyla bölgeden uzaklaşırken, otomobilleriyle gelen bazı fındık işçileri de geceyi dere yatağından uzak bir yerde geçirdi.

DERE YÜKSELİRSE JANDARMA SESLİ UYARI YAPACAK

Bugün sabah saatlerine doğru Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük ve Ordu Garnizon Komutan Vekili Yarbay Hacı Sarıışık Efirli Köyü'ne gelerek çadır kentte kalan işçilerle görüştü. Kaymakam Küçük, etkili sağanak yağışa karşı hazırlıklı olduklarını söyledi. Küçük, "Jandarmada nöbet tutacak, suda yükselme olduğunda sesli uyarılar yapılacak. Biz burada hiçbir kardeşimizin burnunun kanamasını, yavrularımızın sele gitmesini istemiyoruz. Elimizden geldiği kadar sizlere imkan sağlamaya çalışıyoruz. Elimizdeki mevcut arsa durumumuz bu. Maalesef burada dereye yakın bir yerdeyiz. Yağış durumunda sel tehlikesi var. Karşılıklı anlayış içerisinde, inşallah kimsenin burnu kanamadan da bu fındık sezonunu birlikte geçireceğiz. Hepinizi seviyoruz. Devlet olarak elimizdeki imkanlar bunlar. İnşallah daha ileride daha güzel imkanlarımız olur, o imkanları da sizlere sunmaya devam edeceğiz" dedi.

EFİRLİ'DE BİN 365 FINDIK İŞÇİSİ VAR

Kaymakam Abdullah Küçük, toplam 238 çadırda bin 365 kişinin kaldığını belirtti. Küçük, "Fındık sezonları malesef Karadeniz'imizin kaderi. Konveksiyonel yağışlar yaşanıyor. İstikrarsız bir iklim söz konusu. Bu nedenle biz vatandaşlarımızın burnu kanamasın diye, kimse sele kapılmasın diye özel gayret gösteriyoruz. Gerekirse gece uyumuyoruz ama vatandaşlarımızla burada beraber olarak tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

YAĞMUR VE SEL TEHLİKESİ FINDIK İŞÇİLERİNİ PİŞMAN ETTİ

42 yaşındaki Cengiz Anelci ise Ordu'ya ailece Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden geldiklerini belirtti. Anelci, "Ben ilk defa Ordu'ya geliyorum. İnşallah ayağım bir daha da gelmez. Geldiğime de bin pişman oldum. Sel korkusundan dolayı çadırlardan kaçıyoruz burada" diye konuştu. Bir başka fındık işçisi 62 yaşındaki Hikmet Yaşar Güce de, "Başbakanımaz rica ediyorum. Biz burada perişan olduk. Bize elini uzatsın. Geçen yıl afet seli yaşadık, bu sene yine yaşıyoruz" diedi. - Ordu/ Perşembe

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fındık İşçilerinin Kaldığı Çadırlar Selden Etkilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement