Film Gibi Uyuşturucu Operasyonunda 18 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Film Gibi Uyuşturucu Operasyonunda 18 Gözaltı

Film Gibi Uyuşturucu Operasyonunda 18 Gözaltı

İstanbul'da narkotik ekiplerinin helikopter destekli düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

09.10.2013 17:01

İstanbul'da narkotik ekiplerinin helikopter destekli düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı. Polis kamerası ile görüntülenen operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde ve 1 Glock marka silah ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan 10 aylık çalışmanın ardından bugün sabahın erken saatlerinde önceden belirlenen adreslere helikopter destekli, özel harekat ekiplerinin de katıldığı eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Başta Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi, Merkez Mahallesi ile Kadıköy'de belirlenen 45 adrese yapılan baskınlarda 150 gram esrar, 249 gram ecstasy, 100 gram bonzai, 2 gram kokain ve 1 Glock marka silah ele geçirildi. Bin polisin katıldığı operasyonda, torbacıların yuvası olan Sarıgöl Mahallesi adeta ablukaya alındı.

Helikopter destekli yapılan ve aksiyon filmlerini aratmayan operasyon anları polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde helikopterden çekilmiş operasyon görüntüleri, çelik kapıların koçbaşı ile kırılarak içeri girilmesi, evde yapılan aramalar, ele geçirilen uyuşturucular, zanlılardan birinin kaçarken çatıda yakalanması, zanlıların gözaltına alınması yer alıyor. Yatakta gözaltına alınan bir zanlı ise polise, "Biz sülalece hırsızız ağabey, 170 dosyam var" diyor.

20 kişinin yakalanmasının hedeflendiği operasyonda 1'i kadın 18 kişinin gözaltına alındığı kaydedilirken, bir firarinin asker kaçağı olduğu ve inzibatlar tarafından daha önce yakalanarak askerliğini yapmak üzere götürüldüğü öğrenildi. Yakalanan zanlılardan 10'u bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilirken, diğer 8 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement