Filistin Başbakanı Hamdallah'tan Gazze'ye Destek Talebi - Son Dakika
Güncel

Filistin Başbakanı Hamdallah'tan Gazze'ye Destek Talebi

Filistin Başbakanı Hamdallah\'tan Gazze\'ye Destek Talebi

Başbakan Hamdallah, Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması ve yakıt krizinin sonlandırılması için Türkiye'den destek talep etti

20.11.2013 18:53

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması ve bölgedeki akaryakıt krizinin sona erdirilmesi için Türkiye'den destek talebinde bulundu.

Ramallah'taki Başbakanlık Basın ve Enformasyon Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Hamdallah, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar'ı kabul etti. Filistin'deki görev süresi dolan Büyükelçi Torunlar ile Hamdallah'ın başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşmesinde, Filistin'deki siyasi ve ekonomik durum ele alındı.

Başbakan Hamdallah, Türkiye'yi temsilen bölgede bulunan Torunlar'ın görevini başarıyla yerine getirdiğini belirterek, Filistin konusundaki gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Hamdallah, Türkiye'nin Filistin'deki uzlaşma süreci, demokratik seçimlerin yapılması ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğinde ulusal birlik hükümeti kurulması yönünde verdiği destek ve sergilediği hassasiyet karşısında da minnettar olduğunu ifade etti.

Gazze'de hayatı durma noktasına getiren akaryakıt ve buna bağlı olarak ortaya çıkan elektrik sıkıntısına da değinen Hamdallah, "Türkiye'nin Gazze'ye yönelik ambargonun kaldırılması ve akaryakıt krizinin sona erdirilmesi için desteğini bekliyoruz" dedi. Hamdallah, Birleşmiş Milletler'e (BM) ait yardım kurumlarının bölgeye sunduğu hizmetlerin iyileştirilmesi çağrısında da bulundu. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Başbakanı Hamdallah'tan Gazze'ye Destek Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement