Fiat ve Mazda'dan İşbirliği Programı! - Son Dakika
Güncel

Fiat ve Mazda'dan İşbirliği Programı!

Fiat ve Mazda\'dan İşbirliği Programı!

Alfa Romeo ve Mazda, yeni bir roadster geliştirmek ve üretmek için mutabakat anlaşması imzaladı!

23.05.2012 15:22

Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat) ve Mazda Motor Corporation (Mazda), Mazda'nın yeni nesil MX-5 arkadan çekişli modelini baz alarak Mazda ve Alfa Romeo için yeni roadster geliştirmek ve üretmek amacıyla bağlayıcı olmayan bir "Mutabakat Anlaşması" (MoU) imzaladı. Fiat CEO'su Sergio Marchionne yaptığı açıklamada "Bu anlaşma Alfa Romeo'ya olan bağlılığımızı ve onu gerçek bir global marka haline getirme konusundaki kararlılığımızı açıkça gösteriyor. Mazda ile partner olarak, Alfa Romeo geleneğine uygun, heyecan verici ve tarza sahip bir roadster üretmek için kompakt arkadan çekişli araç alanında dünya çapında kabul gören lideri ile işbirliği yapacağız. Mazda ile yapılan bu işbirliğini takdir ediyoruz; verimli ve devamlı olan bir ilişkiyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Nihai Anlaşmanın 2012 yılının ikinci yarısında imzalanması beklenmekte olup Fiat ve Mazda, Avrupa'da yapılabilecek daha fazla işbirliği olanakları konusunda görüşmeyi de kabul etti.

Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat) ve Mazda Motor Corporation (Mazda), Mazda'nın yeni nesil MX-5 arkadan çekişli modelini baz alarak Mazda ve Alfa Romeo için yeni roadster modeli geliştirmek ve üretmek amacıyla bağlayıcı olmayan bir "Mutabakat Anlaşması" (MoU) imzaladı. Bu çalışma hem Fiat'ın hem de Mazda'nın iki farklı, kendine özgü stile sahip, ikonik ve markaya özel hafiflikte arkadan çekişli roadster geliştirmesini içeriyor. Alfa Romeo ve Mazda'nın model versiyonlarının her birinde ise markalara özel olan motorlar kullanılacak. Projeye göre, iki araç da Mazda'nın Hiroşima/ Japonya fabrikasında üretilecek ve Alfa Romeo üretiminin de 2015'te bu fabrikada başlaması öngörülmektedir.

Mazda'nın Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve CEO'su Takashi Yamanouchi yaptığı açıklamada "Teknoloji ve ürün gelişimi işbirlikleri kurmak Mazda'nın şirket hedeflerinden biri ve Fiat ile ilgili olan bu duyuru bu yönde atılan önemli bir adımdır. Mazda'nın ikonik bir aracı olan ve gelmiş geçmiş en çok satan roadster olarak kabul gören MX-5'in yeni neslini baz alan yeni bir roadster modeli için Alfa Romeo gibi prestijli bir marka ile işbirliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

Fiat CEO'su Sergio Marchionne ise "Bu anlaşma Alfa Romeo'ya olan bağlılığımızı ve onu gerçek bir global marka haline getirme konusundaki kararlılığımızı açıkça gösteriyor. Mazda ile partner olarak, Alfa Romeo geleneğine uygun, heyecan verici ve tarza sahip bir roadster üretmek için kompakt arkadan çekişli araç alanında dünya çapında kabul gören lideri ile işbirliği yapacağız. Mazda ile yapılan bu işbirliğini takdir ediyoruz; verimli ve devamlı olan bir ilişkiyi dört gözle bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Nihai Anlaşmanın 2012 yılının ikinci yarısında imzalanması beklenmekte olup Fiat ve Mazda, Avrupa'da yapılabilecek daha fazla işbirliği olanakları konusunda görüşmeyi de kabul etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fiat ve Mazda'dan İşbirliği Programı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement