Fıa Dünya Rallikros Şampiyonası 11. Ayak Yarışları İstanbul'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Fıa Dünya Rallikros Şampiyonası 11. Ayak Yarışları İstanbul'da Başladı

Fıa Dünya Rallikros Şampiyonası 11. Ayak Yarışları İstanbul\'da Başladı

İstanbul-dha ıntercity İstanbul Park pistinde gerçekleştirilen ve iki gün sürecek organizasyonun ilk gününde, Supercar ile RX Lites kategorilerinde ikişer eleme turu yarışı yapıldı.

11.10.2014 21:28

İstanbul-dha

ıntercity İstanbul Park pistinde gerçekleştirilen ve iki gün sürecek organizasyonun ilk gününde, Supercar ile RX Lites kategorilerinde ikişer eleme

turu yarışı yapıldı. Eleme yarışlarının ilk gününü, Supercar kategorisinde 92 puanla Peugeot Hansen takımından Timmy Hansen, RX Lites kategorisinde ise 100 puanla Olsbergs MSE takımından Sebastien Eriksson zirvede tamamladı.

Öte yandan, RX Lites kategorisinde mücadele veren Türk pilotlardan Fatih Kara, 77 puanla 5. durumda yer alırken, Yiğit Timur ise 72 puanla 8. sırada kendisine yer buldu.

Şampiyonanın son günü olan yarın ikişer eleme turu yarışına daha katılacak olan pilotlar, yarı final ile final yarışlarına katılabilme mücadelesi verecek. Eleme yarışlarının ardından, önce yarı final, sonra da final mücadelelerine geçilecek.

Supercar kategorisinde 18, RX Lites kategorisinde ise 10 pilotun mücadele verdiği ilk gün eleme yarışlarında, sıralamalar şöyle oldu:

SUPERCAR KATEGORİSİ:

1. Timmy Hansen

2. Toomas Heikkinen

3. Richard Göransson

4. Andreas Bakkerud

5. Petter Solberg

6. Reinis Nitiss

7. Anton Marklund

8. Edward Sandström

9. Henning Solberg

10. Derek Tohill

11. Andy Scott

12. Marc Scott

13. Bohdan Ludwiczak

14. Timur Timerzyanov

15. Lars Oivind Enerberg

16. Jos Jansen

17. Per-Gunnar Andersson

18. Sten Oja

RX LİTES KATEGORİSİ:

1. Sebastien Eriksson

2. Daniel Holten

3. Janis Baumanis

4. Kevin Eriksson

5. Fatih Kara

6. Mikaela Alhin-Kottulinksy

7. Sandra Hultgren

8. Yiğit Timur

9. Joachim Hvaal

10. Kevin Hansen

YARIŞLARI, BİN KADAR İZLEYİCİ TRİBÜNLERDEN TAKİP ETTİ.

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nın ilk günündeki eleme turu yarışları, karma zeminli pistte kıyasıya mücadeleler sahne oldu.

Araçların gruplar halinde piste çıktığı ve sık sık temasların yaşandığı organizasyonda, kazalar da meydana gelirken, izleyiciler keyifli zamanlar geçirdi.Intercity İstanbul Park'ta düzenelenen yarışların ilk gününü yaklaşık 1000 kadar yarışsever takip etti.

INTERCİTY İSTANBUL PARK PİSTİNDE ÖZEL PARKUR HAZIRLANDI

Şampiyona için Intercity İstanbul Park pistinde özel bir parkur hazırlandı. Pistin bir bölümünde, 1,3 kilometre uzunluğunda yüzde 60'ı asfalt, yüzde 40'ı ise toprak olmak üzere oluşturulan parkurda pilotlar, kıyasıya bir mücadeleye girdiler.

Yarışlarda, 600 beygirlik turbo motorlu Supercar ve 310 beygirlik atmosferik motorlu RX Lite olmak üzere iki farklı kategori yer aldı.

Şampiyonada Portekiz, İngiltere, Norveç, Finlandiya, İsveç, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya ve İtalya ayakları geride kalırken, son yapılan İtalya

yarışlarının ardından kendi takımı PSRX adına mücadel eden Petter Solberg, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası 2014 sezonunu zirvede tamamlamayı garantiledi. Geride kalan 10 yarışta 235 puan toplayarak genel klasman lideri durumunda bulunan Solberg'i, 175 puanla Marklund Motospor'dan Toomas Heikkinen (Finlandiya) ve 167 puanla da Ford Olsberg MSE'den Reinis Nitiss (Letonya) takip ediyor.

Toplam 12 ayak üzerinden gerçekleştirilen FIA Dünya Rallikros Şampiyonası, İstanbul'un ardından Arjantin etabıyla tamamlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fıa Dünya Rallikros Şampiyonası 11. Ayak Yarışları İstanbul'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement