Fetö'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi Davası

Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65.

03.03.2017 22:59

Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılanmasının sekizinci günü tamamlandı.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda görülen duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 38'i tutuklu 81 sanık katıldığı duruşmada, Topçu Taburunda görevli olan Yüzbaşı Rıza Yıldız, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi KOKTOD listesine isminin eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan'ın emriyle yazıldığını öğrendiğini belirten Yıldız, daha öncesinde KOKTOD listelerinde isminin olmadığını bildirdi.

Nizamiyede topçu taburundaki personelin hücum yelekleri üzerinde zırhlı araçları hazırladıkları gördüğünü ifade eden Yıldız, kimseyi mesaiye çağrılması ve hazırlık yapması yönünde bir emir vermediğini iddia etti.

Taburdan çıkmadan önce 40 şarjör mühimmatı bir sandığa kilitleyerek yanına aldığını belirten Yıldız, Yarbay Latif Çiçek'in emriyle uzman personele dağıtıldığını öne sürdü.

Yarbay Çiçek'in darbe girişimini bastırmak amacıyla İstanbul'a intikal edileceğini söylemesi üzerine itiraz ettiğini aktaran Yıldız, "Yarbay'ın emrine 'İstanbul'a nasıl gideceğiz. Şoförler yorgun ve uykusuz. Başımıza kaza bela gelir. 24 saattir şoförler uyumuyor' diyerek itiraz ettim. İtirazıma karşılık Latif Çiçek, 'Sen benim emrimi mi sorguluyorsun?' dedi. O ana kadar İstanbul'a gideceğimizi bilmiyordum. Kışladan çıkış yaptığımızı Tabur Komutanımız Mehmet Daloğlu'na bilgi verdim ve hemen kışlaya dönmemizi söyledi. Kışlaya dönerek araçların kutup başlarını söktüm ve personeli istirahata gönderdim." diye savunma yaptı.

Yıldız, savunmasında, kışladan çıktıklarında emrin kanunsuz olduğunu anlayarak kimsenin konvoyun önünü kesmeden kışlaya döndüklerini vurguladı.

Duruşmaların sekizinci gününde 16 kişinin savunması alındı.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, duruşmalara 6 Mart Pazartesi günü devam edileceğini bildirdi.

Sanıklar geniş güvenlik önlemleri arasında ceza infaz kurumu ring aracına bindirildi.

Fetö\'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi Davası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement