FETÖ'cü Polislerin "Gülen yüzlü" Müdürü De Firar! - Son Dakika
Güncel

FETÖ'cü Polislerin "Gülen yüzlü" Müdürü De Firar!

FETÖ\'cü Polislerin "Gülen yüzlü" Müdürü De Firar!

Şanlıurfa'da Emniyet müdür yardımcısıyken Isparta'ya Emniyet müdürü olarak atanan Mehmet Or, iki yıl yaptığı bu görevden alınarak merkeze daha sonra da açığa alınmıştı. Güler yüzlülüğü ile bilinen Or'un diğer bir namı ise yasadışı dinlemeler konusundaydı. Or, FETÖ/PDY kapsamında 6-7 aydır aranıyor.

24.08.2016 11:40

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken 2012'de Isparta'ya Emniyet müdürü olarak atanan Mehmet Or, görevinin ikinci yılında Paralel Yapı ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle önce merkeze daha sonra da açığa alınmıştı. Güler yüzlülüğüyle tanınan Or, bu görünümünün altında muhalif kesimlere acımasızlığı ve yasadışı dinleme işine karışmasıyla da biliniyor. Yakalanacağını anladığı için yurt dışına kaçtığı anlaşılan Or, en son geçen yıl mayıs ayında resen emekli edilen emniyet müdürleriyle birlikte Kızılay Güven Anıtı'nın önünde eylem yapanlar arasındayken görüntülenmişti. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon kapsamında Or'un hala arandığı ve yakalanamadığı öğrenildi.

KUMPASLAR VE DİNLEMELERDE ADI GEÇTİ
Or'un görev yaptığı hem Şanlıurfa hem Isparta emniyeti FETÖ adına "yasadışı dinlemeler" ile gündeme gelmişti. Dinlemelerin tamamı, "terörist" veya çeşitli kanun kaçaklarının isimleri adı altında vali, belediye başkanı, siyasetçi ve gazetecilere yönelikti. Şanlıurfa'da Emniyet müdürü olarak görev yapan hem Sabri Durmuşlar hem de Mehmet Likoğlu'nun yardımcısı olarak birlikte çalışan Or, Vali Nuri Okutan'a yönelik kurulan kumpas ile diğer yasadışı dinlemelere ilişkin dokümanları da geceleri yakmakla gündeme gelmişti. Ayrıca Şanlıurfa'dayken Emniyet'te Or'a en yakın isim şuanda ABD'de firar olan eski TEM Müdürü Ahmet Sait Yayla'ydı. Yayla'nın da daha sonra FETÖ'nün en önemli elemanlarından birisi olduğu anlaşılmıştı.

ACIMASIZLIĞINI ELEŞTİREN GAZETECİYE 3 YIL HAPİS
Or, yaptığı haberinde kendisini Roboski protestosunda eylemcilere "orantısız güç" kullandığı yönünde eleştiren Gazete İpekyol'un genel yayın yönetmeni Mustafa Arısüt hakkında dava açılmasını sağlamış, yargıdaki FETÖ bağlantılı ilişkisini kullanarak 3 yıl hapis cezası verdirmeyi başarmıştı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel FETÖ'cü Polislerin 'Gülen yüzlü' Müdürü De Firar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement