Festival Tadında Maraton - Son Dakika
Güncel

Festival Tadında Maraton

Festival Tadında Maraton

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu, rekor katılımla gerçekleşti.

15.04.2013 11:37

TARİHİ KENT KOŞUSUNA BÜYÜK İLGİ

33'ü yabancı yaklaşık 3 bin atletin katıldığı yarı maratona Etiyopyalı atletler damga vurdu.

Osmangazi Belediyesi tarafından Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında bu yıl 8.si düzenlenen Uluslar arası Tarihi Kent Koşusu ve Halk Koşusu büyük ilgi gördü. Dünyanın dört bir yanından gelen atletlerin ve Türkiye'deki birçok elit aletin ilgi gösterdiği yarı maratona 5 bine yakın sporcu katıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun koşu takviminde yer alan Osmangazi Tarihi Kent Koşusu, sabah saat 09.00'da Hisar bölgesindeki Saltanat Kapı'dan başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini'yle birlikte önce 15 kilometrelik Tarihi Kent Koşusu'nu (15 kilometre) başlattı, ardından 4 kilometrelik halk koşusu için start verdi. Halkın katılımıyla tarihi bölgede gerçekleştirilen Halk Koşusu her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne olurken, koşuya Başkan Dündar ve protokol mensupları da katıldı. Her yaştan Bursalıların ilgi gösterdiği yarışa birçok kişi ailesiyle birlikte katıldı. Kent merkezinde adeta festival görüntülerinin yaşandığı koşu sırasında 7'den 70'e vatandaşların azmi ve spor aşkı görülmeye değer görüntüler oluşturdu.

Osmangazi Uluslar arası Kent Koşusu da bu yıl büyük ilgi gördü. 33'ü yabancı toplam 3 bine yakın sporcunun katıldığı yarı maraton nefes kesti. Erkekler ve kadınlarda ilk iki sırayı alan Etiyopyalı atletler maratona damga vurdu. Erkeklerde Chala Lelisa Debele43 dakika 58 saniyelik derecesi ile birinciliği alırken 2 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu. Yine Etiyopya'dan Wabı Goytabı Teftiye 44.31'lik derecesi ile ikinci, Kenya'dan Moses Too 45.10'luk derecesiyle üçüncü oldu. Türk atletler Erdinç Ekin 46.13'lük derecesiyle kendisine 8. Sırada yer buldu. Ali Haydar Tekgöz ise 46.34'lük derece ile 10.cu oldu Kadınlarda ise ilk sırayı 49 dakika ile Etiyopyalı atlet Chaltu Tafa Waka alırken, aynı ülkeden Selamıe Getnet Kassa 49.07 ile ikinci Kocaeli Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Senem Çağlan 50.51'lik derecesi ile üçüncü olmayı başardı.

TARİHİ MEKÂNLARDA YAPILAN TEK KOŞU

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bu yıl 8. kez 15 kilometrelik yarı maraton ve 4 kilometrelik halk koşusu gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Dündar "Bu yıl Uluslar arası Tarihi Kent Koşusu'na 3 bin 200 atlet katılıyor. Her sene yarışa katılım artıyor. Bizim amacımız, Bursa'nın bir çekim merkezi haline gelmesi. Değişik kesimlerin ilgisini buraya çekmek istiyoruz. Yarış, Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun yarış takviminde yer alıyor.

Tarihi mekânlar içerisinde yapılan tek yarış diyebiliriz. Bu yönü ile de Bursa'nın tanıtımına önemli bir katkı sağlamış oluyor" dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür ederek, fethin her sene coşkuyla kutlandığını dile getirdi. Tarihi Kent Koşusu'nun tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken erkekler ve kadınlarda ilk üçe girenlere para ödülü verildi. 1.olanlar 2 bin dolar, 2. olanlar bin 500 dolar ve üçüncü olanlara bin dolar verildi. Her iki koşuya katılanların tamamına anı madalyası takılırken, günün sonunda katılımcılara Osmangazi Belediyesi etli pilav ikram etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festival Tadında Maraton - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement