Festival Kortej Yürüyüşü Görkemli Geçti - Son Dakika
Güncel

Festival Kortej Yürüyüşü Görkemli Geçti

Festival Kortej Yürüyüşü Görkemli Geçti

Hatay'ın Anavatana katılışının 72'inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 27.Antakya Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

22.07.2011 16:11

Antakya Belediyesi Mehteran Takımı'nın eşliğinde V.Ürgen Alanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar uzanan "Kortej Yürüyüşü" protokol üyelerinin, kentin tüm dinamiklerinin ve Antakya'lıların yoğun ilgisi ve desteğiyle oldukça görkemli geçti.

Bu yıl 27'incisi düzenlenen Antakya Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü Vali Ürgen alanında başlayarak Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde son buldu. Yürüyüşe Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Vedat Çolak, Ak Parti Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu ile MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, CHP Milletvekilleri M. Ali Ediboğlu, Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Ticaret Borsası Başkanı M.Ali Kuseyri, Hesob Başkanı A. Kadir Teksöz, Kanaat Önderleri, Dini Cemaat Liderleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil toplum örgütleri temsilcileri başta olmak üzere binlerce Antakyalı katıldı.

Yürüyüşün ardından Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Vedat Çolak tarafından Atatürk Anıtı'na festival çelengi sunulmasının ardından burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Lütfi Savaş festival programında, 4 gün süresince çeşitli sportif ve kültürel etkinlikler düzenleneceğini, Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen halk dansları topluluklarının kentte gösteriler yapacağını söyledi. Daha sonra konuklara Hatay'ın geleneksel tatları arasında yer alan mercimekli aş, turşu ve ayran ikramını Belediye Başkanı Savaş yaptı. Festivalin açılış gününde Antakya Belediyesi Mehteran Takımı da bir konser verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festival Kortej Yürüyüşü Görkemli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement