Ferhat Tunç'a 2 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Ferhat Tunç'a 2 Yıl Hapis

Ferhat Tunç\'a 2 Yıl Hapis

Sanatçı Ferhat Tunç'un yargılandığı davada mahkeme kararını verdi.

27.06.2012 12:56  Güncelleme: 13:16

Tunceli'deki bir konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Beraberindeki grupla sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne gelen Tunç, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada avukatıyla hazır bulundu. Savcının mütalaasını okumasının ardından son savunması alınan Ferhat Tunç, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Tunç'u terör örgütü MLKP'nin propagandasını yaptığı iddiasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanatçı Tunç, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davaya konu olan konuşmayı yaptığı tarihte milletvekili adayı olduğunu anımsatarak,

"Propagandasını yapmakla suçlandığım MLKP örgütü seçimleri boykot etmiştir. Benim seçime girdiğim bölgede bu boykot olmasaydı ben şu anda parlamentoda olurdum. Nasıl olur da benim milletvekilli olmama engel olan bir boykotu yapan örgütün propagandasıyla suçlanırım" dedi.

Mahkemeden daha olumlu bir sonuç çıkmasını beklediklerini ancak kararın kendilerini şaşırttığını ifade eden Tunç, temyiz yolunu kullanacaklarını dile getirdi.

Tunç'un avukatı Ercan Kanar da, müvekkilinin aldığı cezanın onanması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını ifade etti.

1 MAYIS KONUŞMASI 2 YIL HAPİS GETİRDİ

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında 2011 yılında bağımsız milletvekili adayı olarak katıldığı 1 Mayıs'ta yaptığı konuşmada "MKP propagandası" yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Tunç, katıldığı 1 Mayıs'ta soruşturmaya konu olan şu konuşmayı yapmıştı:

"Bugün 1 Mayıs. İbrahim Kaypakkayaların, Deniz Gezmişlerin, Mahir Çayanların ve Mazlum Doğanların yoldaşları hepinizi 1 Mayıs'ın devrimci ruhuyla selamlıyorum. Yeni bir Türkiye yaratmak için alanlardayız. Türkiye'nin yaşadığımız yüzyılda yerini belirleyecek temel etkeni demokrasidir, barış ve özgürlükler konusunda yapacağı açılımdır. Kardeşler, Kürt halk hareketi on yıllardır sadece kendi özgürlüğü için değil Türkiye'nin bir bütün olarak özgürleşmesi, onurlu bir birlikteliğin hayat bulması içinde mücadele etti."

Savcı Mehmet Badem tarafından hazırlanan iddianamede, MKP'nin altı sayfadan oluşan tarihçesine yer verilmiş ve Tunç'un 1 Mayıs'ta yaptığı konuşma MKP ile ilişkilendirilmişti.

İddianameyi değerlendiren Tunç, "PKK olmuyor birde MKP'den deneyelim gibi trajik komik bir davayla karşı karşıyayım. Muhtemelen konuşmamda geçen İbrahim Kaypakkaya ifadem nedeniyle MKP ile ilişkilendirmeyi uygun görmüşler" diye konuşmuştu.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün (27 Haziran) görüşen duruşmada karar açıklandı. Sanatçı Ferhat Tunç'a "MKP propagandası" yaptığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezası verildi. Tunç, kararı twitter hesabından duyurdu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ferhat Tunç'a 2 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement