Ferguson'da Jüri Kararının Ardından Başlayan Protestolar - Son Dakika
Güncel

Ferguson'da Jüri Kararının Ardından Başlayan Protestolar

Ferguson\'da Jüri Kararının Ardından Başlayan Protestolar

Washington'da, bini aşkın kişi, kararı protesto etti.

25.11.2014 08:37

ABD'nin başkenti Washington'da, bini aşkın kişi, Beyaz Saray, Kongre ve Yüksek Mahkeme'ye yürüyerek,  St. Louis kentindeki Soruşturma Kurulunun Ferguson'da silahsız Michael Brown'ı öldüren polis Darren Wilson'un yargılanmasına gerek olmadığı yönündeki kararını protesto etti.

Başkent Washington'da, jürinin kararını açıklamasının ardından Beyaz Saray önünde toplanan göstericiler, kararı protesto etti.

Çoğunluğu öğrencilerden oluşan grup, "Siyahların hayatı da değerli" ve "Adalet yoksa barış da yok" sloganları attı ve "Polis terörünü durdurun", "Ferfuson halkının yanında olun", "Wilson, Brown'ı öldürdü", "Brown için adalet"  yazılı pankartlar açtı.

Polis, Beyaz Saray'ın önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Beyaz Saray'ın önünde oturan protestocular, daha sonra polis kontrolünde Kongre'ye yürüdüler. Şehrin ana bulvarı Pennsylvania Caddesi'nden yürüten protestocular, zaman zaman kavşaklarda oturup trafiği engellediler.

Kongre'in ardından Yüksek Mahkeme'nin önüne giden protestocular, ırkçılık karşıtı sloganlar atarak jürinin kararının adil olmadığını belirttiler.

Öte yandan, siyahi nüfus ağırlıklı ve 1968 yılında siyahi haklar savunucusu Martin Luther King'in öldürülmesinin ardından isyanın çıktığı merkezlerden olan U Caddesi'nde de yüzlerce genç yürüdü.

Elleri havada yürüyen protestocular, eğer Brown beyaz, polis memuru Wilson siyasi olsaydı, kararın nasıl sonuçlanacağını sorguladılar. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ferguson'da Jüri Kararının Ardından Başlayan Protestolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement