Fenomen, Çalışanları 'Sit-Com'la Hem Eğitiyor Hem Motive Ediyor - Son Dakika
Güncel

Fenomen, Çalışanları 'Sit-Com'la Hem Eğitiyor Hem Motive Ediyor

Fenomen, Çalışanları \'Sit-Com\'la Hem Eğitiyor Hem Motive Ediyor

Fenomen'in iş dünyasına sunduğu 'sit-com' tadında eğitim filmleriyle kurumların çalışanlarını motive etme tekniklerinde yeni bir dönemin kapıları açıldı.

20.09.2011 09:35

Prodüksiyon, organizasyon ve gelişim şirketi Fenomen, sit-com senaryosu ve teknikleriyle, kurumların ihtiyaçlarına ve bütçelerine göre hazırlanmış özel filmlerle, hem iş dünyasının yoğun, stresli ortamına renk getiriyor hem de sunulan görsel zenginlik ve hareketlilik sayesinde çalışanlara kalıcı öğrenme deneyimi kazandırıyor.

İş dünyasında kişisel gelişime yepyeni bir pencereden baktıran Fenomen, 'sit-com'u da kurumların çalışanlarını motive etme teknikleri arasına soktu. Fenomen'in sit-com tadında eğitim filmleri, kamera şakaları, skeç gibi farklı gelişim teknikleriyle kurumlar, hem iş dünyasının yoğun ve stresli ortamına renk getiriyor hem de çalışanlarına vermek istedikleri mesajları hafızalarda sürekli canlı tutma şansı elde ediyor.

Eğitim danışmanı, senarist/yönetmen, oyuncu Mehmet Auf ile deneyimli insan kaynakları yöneticisi ve eğitim danışmanı Meriç Koraltürk Polat tarafından kurulan prodüksiyon, organizasyon, gelişim şirketi Fenomen, 'sit-com' tekniğini kullanarak sunduğu görsel zenginlik ve hareketlilik sayesinde kurumlara çalışanlarını motive etme konusunda önemli bir farkındalık yaratıyor. Fenomen, bunun için müşteri ilişkileri, performans değerlendirmesi, satış, takım çalışması, motivasyon, yönetim, mülakat süreçlerinin verimliliği gibi konularda, eğitim danışmanlarıyla, kurumların ihtiyaçlarına özel senaryolar hazırlıyor. Deneyimli oyuncu kadrosu ve profesyonel film ekibiyle sit-com tadındaki senaryoyu müşteriye özel, 20-30 dakikalık bir film haline getiriyor. Her kurumun sunabildiği bütçeye göre hazırlanabilen ve CD'ye kaydedilen filmler Türkiye genelinde çalışanlara intranet üzerinden veya kurum içi eğitimler ile sunuluyor, mevcut çalışanlar ve yeni işe giren kişilerin eğitimlerinde uzun süreli olarak kullanılabiliyor.

Filmler için TV ve sinema dünyasında deneyimli, 40 kişilik profesyonel bir ekip çalışıyor. Profesyonel stüdyolarda montajlanıp seslendirilen bu eğlenceli filmler sayesinde kurumlar, çalışanlarına farklı dönemlerde kurum kültürünü, vermek istediği mesajları, kendi organizasyon yapısındaki hedeflerini aktarabiliyor.

Sit-com'larla eğlenceli ama hafızalarda kalıcı gelişim

İçeriğinin ve çekim bütçesinin tamamen müşterilerin ihtiyacına özel hazırlandığı filmler çalışanları eğlendirerek kuruma yakınlaştırıyor, sıkıcı olmadan geliştiriyor. Fenomen'in kurumların ihtiyaçlarına özel tasarlanmış ve çalışanlarının eğlenirken kalıcı öğrenme deneyimine de sahip olmasını sağlayan yaratıcı çözümleriyle bireyler için yeni bir dünyanın kapıları açılıyor.

Müzisyen, senarist, danışman ve oyunculardan kurulu kadro

Fenomen'in kurumlara yönelik sunduğu hizmet ve çözümler arasında sanatla kişişel gelişimin birleştirildiği toplantı çözümleri, eğitim filmleri ve kişisel farkındalık gibi alanlar bulunurken eğitim kadrosunun uzman danışmanların yanı sıra müzisyen, yapımcı, senarist ve oyunculardan oluşması da şirketi sektörde ayrıştırıyor.

MEHMET AUF KİMDİR?

Çeşitli özel sektör kuruluşlarında üst düzey yöneticilik ile yönetici ortaklığı görevlerinde bulunan Mehmet Auf, kamuoyunda senarist, yönetmen ve oyuncu yönüyle tanınıyor. "Çocuklar Duymasın", "En Son Babalar Duyar" dizilerinde senaryo danışmanı, senarist ve oyuncu olarak görev alan Auf ayrıca "Şeytan'ın Avukatları", "İnsan Sarrafı", "Gel de Katılma" TV programlarında kişisel gelişim ve farkındalık konularındaki tecrübelerini izleyiciyle paylaştı. Radyoda "Başarı Yolu" programını da hazırlayan Mehmet Auf'un, "Kötü Yöneticinin El Kitabı" ve "Türkleri İkna Etmenin İncelikleri" gibi iki kitabı da bulunuyor. Mehmet Auf, ADS Danışmanlık bünyesinde ortaklığını sürdürürken, Fenomen Prodüksiyon ve Organizasyon şirketinde de yönetici ortak olarak görev yapıyor.

MERİÇ KORALTÜRK POLAT KİMDİR?

Banka ve şirketlerin yönetim kademelerinde görev alan Meriç Koraltürk Polat, alternatif öğrenme yöntemleri Uzaktan Eğitim Uygulama ve İçerik Tasarımı, Eğitim Filmi, Senaryo Yapım Çalışmaları ile ilgili konularda çalışmalarını sürdürüyor. "Yaşayarak Öğrenme-Simülasyon Programları"nı yöneten Koraltürk Polat, workshop uygulamaları da gerçekleştiriyor. Roman yazan, şarkı sözü ve beste çalışmaları da bulunan Meriç Koraltürk Polat, ADS Danışmanlık ve Fenomen Prodüksiyon ve Organizasyon şirketinde yönetici ortak olarak görev yapıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fenomen, Çalışanları 'Sit-Com'la Hem Eğitiyor Hem Motive Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement