Fener Rum Patriği Bartholomeos Atina'da - Son Dakika
Güncel

Fener Rum Patriği Bartholomeos Atina'da

Fener Rum Patriği Bartholomeos Atina\'da

Bartholomeos, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğine nezaket ziyaretinde bulundu.

09.01.2014 18:31

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın AB Dönem Başkanlığını devralma tören ve galasına özel olarak davet ettiği Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğine nezaket ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Kerim Uras'ı makamında ziyaret eden Bartholomeos, büyükelçinin yeni yılını kutladıktan sonra yeni büyükelçilik binasının da hayırlı olması dileğinde bulundu.

Türkiye'nin dostluğunu takdir ettiğini ifade eden Bartholomeos, müşterek çalışmanın her iki tarafın da yararına olacağına ve ikili ilişkilere olumlu katkıda bulunacağına dikkati çekti.

Büyükelçi Uras da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek , "Sayın Patriğin bizi ziyaret etmesi sadece vatandaşlığın ötesinde bambaşka önemde bir husus. Türk Yunan ilişkilerini, oradaki (İstanbul Rum azınlığı) azınlık, azınlığın koşullarının iyiye doğru gitmesi ve vakıf mallarının iade edilmesinde kaydedilen ilerlemelere değindik" dedi.

Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasına yönelik soru üzerine ise Büyükelçi Uras, "Kendisi gerçekçi bir insan. Dengelerin artısını eksisini biliyor. Tabi beklentisinin o yönde olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah o noktaya geleceğiz ancak o üst makamların karar vereceği bir konu" ifadelerini kullandı. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fener Rum Patriği Bartholomeos Atina'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement